El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez anuncia un pla antibloqueig per tenir govern al desembre
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha avançat aquest dimecres en una entrevista a Telecinco que el pròxim diumenge presentarà un pla per “vèncer el bloqueig i avançar” que permeti que hi hagi “un govern tan aviat com sigui possible, és a dir al mes de desembre”, i “que no hi hagi vacances parlamentàries” de manera que “el mes de desembre i el de gener siguin hàbils perquè les corts generals comencin ja a treballar”. A més, el seu executiu presentarà “a principis de gener” el sostre de despesa que és el pas previ als Pressupostos Generals de l’Estat “durant el primer trimestre de l’any”.

Ha fet aquestes manifestacions en una entrevista on ha assegurat que el líder de Podem, Pablo Iglesias, segueix essent el seu “soci preferent” i on ha acusat PP i Cs de pactar amb l’ultradreta. Ha posat com a exemple d’aquesta deriva les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sobre la crema de parròquies en motiu de l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco.

Sánchez també ha rebutjat la proposta de “gran coalició” que li arriba d’Albert Rivera perquè “els ciutadans elegeixen una orientació progressita o conservadora” . Segons ha dit, cal “un govern progressista que tingui estabilitat sense necessitar les forces independentistes”. Per aquest motiu ha insistit que PP i Cs haurien de facilitar la seva investidura. “No els demanaré gratis l’abstenció però si diuen que no es pot donar influència als independentistes que s’abstinguin”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa