Sánchez amenaça Torra: "Ja sap "quin és el camí que l'espera" si torna a l'unilateralisme"

Insta les administracions i els partits catalans a "no aprofundir en la fractura social" arran de la polèmica pels llaços

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha llençat un missatge al president de la Generalitat, Quim Torra, i l'ha avisat de les conseqüències que pot tenir tornar a la via unilateral. "Ell sap perfectament quin és el camí que l'espera si tornés a l'unilateralisme, trencar la legalitat o desacatar", ha manifestat en roda de premsa des de Bogotà (Colòmbia), sense referir-se explícitament a un nou 155. Sánchez ha dit que el govern espanyol "està disposat a parlar de tot dins la legalitat" i ha dit a Torra que la política "ha d'estar al servei de la convivència". Segons Sánchez, si el president de la Generalitat opta per la tensió i per la ruptura "no es dirigiria cap a la majoria dels catalans". Sobre la polèmica dels llaços grocs, ha fet una crida a la calma i ha instat administracions públiques i partits a "construir convivència i no aprofundir en la fractura social". "La seguretat i la convivència és un assumpte de tots", ha manifestat.

 

 

Sense esmentar el 155 (que fa temps que li demanen el PP i Cs), Sánchez l'ha avisat del "camí que l'espera si torna a la unilateralitat, a trencar la legalitat o a desacatar". "El govern espanyol té clars els límits i que s'ha de respectar la legalitat", ha dit. Ara bé, li ha llançat una de freda i una de calenta perquè ha seguit apostant per la via del diàleg. "Però dins la legalitat estem disposats a parlar amb el Govern, que ha de representar la majoria dels catalans", ha declarat. Segons Sánchez, aquesta "majoria" vol "acabar amb la crisi de convivència i la fractura social" que sosté que fa "uns anys" que es pateix a Catalunya.

 

Comentaris