El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper diu que cal “preservar” el dret de manifestació si inhabiliten Torra però amb seguretat
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat aquest dissabte que, en cas que hi hagi mobilitzacions davant d’una eventual inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per part del Tribunal Suprem, el dret de manifestació s’haurà de “preservar”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, però, ha remarcat que caldrà mobilitzar-se complint amb les mesures de seguretat, en la línia de les manifestacions de la Diada. Pel que fa a la polèmica per l’absència de Felip VI al lliurament de despatxos de nous jutges que es va fer aquest divendres a Barcelona, Sàmper ha dit que Interior ho tenia “tot previst” i que no entén “el disgust” del poder judicial per l’absència del monarca, perquè “en teoria és un poder totalment independent”.

Sàmper ha remarcat que el dret de manifestació “no es pot impedir de forma arbitrària” per part de l’administració, i que les normatives ja estableixen els requisits necessaris, que seran analitzats pel Departament d’Interior. “Entenc que n’hi haurà, passaran el conducte de sempre”, ha dit. El conseller, però, ha deixat clar que aquestes mobilitzacions hauran de complir amb les mesures de seguretat establertes per combatre la pandèmia de la Covid-19. “Si no es compleixen aquestes mesures, no es podrà fer o s’haurà d’aixecar acta”, ha dit. Sàmper ha afegit que els Mossos d’Esquadra hauran de fer una “feina preventiva” per garantir que es compleixi la distància de seguretat de dos metres o l’ús de la mascareta.

Pel que fa a l’acte de lliurament de despatxos als nous jutges celebrat divendres a l’Escola Judicial amb l’absència de Felip VI, Sàmper ha dit que Interior va tenir coneixement de la seva assistència i que tenia activats “els protocols d’actuació”. “No vam saber res del perquè no va venir”, ha afegit, tot i deixar clar que des d’Interior ho tenien “tot previst”. Sàmper ha dit no entendre el “disgust” dels jutges per l’absència del rei, quan “en teoria és un poder totalment independent i no hi hauria ni entrar ni sortir”. Per això, ha dit “no acabar d’entendre per què s’han enfadat tant”. “Els despatxos s’haurien de fer amb els membres de les conselleries i els ministeris de justícia i els propis jutges”, ha dit, tot lamentant el “vet” a l’acte a la consellera Ester Capella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa