Salvar l'Arxiu de Salamanca es prepara per querellar-se contra el Govern

Alerten que si la Generalitat no els contesta el requeriment de documentació presentaran una denúncia contra alts càrrecs del Govern des del 2010

 

 

 

El president de Salvar l'Arxiu de Salamanca, Policarpo Sánchez, ha assegurat que l'associació "seguirà donant la batalla en tots els fronts oberts en defensa de l'Arxiu, sigui quin sigui el resultat de les eleccions". En l'àmbit legal, el president de l'Associació de Salamanca ha recordat que "el dilluns 29 d'abril finalitza el termini" que té el ministre de Cultura, José Guirao, per "respondre l'escrit que l'associació li va remetre el 28 de gener a través de la Subdelegació del Govern a Salamanca". En l'escrit, tal com ha explicat també a través de nota de premsa, s'instava Guirao a ordenar la devolució immediata dels papers que la Generalitat "reté il·legalment en el seu poder, segons sentència judicial, així com informar de diverses qüestions administratives a les quals està obligat a respondre, segons la llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques".

 

 

Passada aquesta data, ha anunciat que l'associació presentarà un recurs per "silenci administratiu" en el qual, a més, "s'advertirà al ministre de Cultura en funcions de les responsabilitats en les quals ha incorregut per no contestar a les preguntes de caràcter administratiu que se li plantejaven", segons l'associació. "José Guirao haurà de respondre de l'espoli de l'Arxiu de Salamanca davant l'Audiència Nacional", ha continuat Policarpo Sánchez en la trobada amb els mitjans de comunicació a l'Hotel Eurostars Las Claras. Igualment, ha remarcat que l'associació "continua a l'espera de resposta" de la Generalitat a la sol·licitud que li va remetre al març, en la qual reclamava "informació concreta dels documents lliurats a particulars". Finalitzat el termini, presentaran una querella contra alts càrrecs que van exercir les seves funcions en la Generalitat des del 2010, "per lliurar documents a els qui no són els seus propietaris", ha destacat el president de Salvar l'Arxiu de Salamanca.

 

 

Votar el 28-A

 

Salvar l'Arxiu de Salamanca, com a associació apolítica i de la societat civil, no demana el vot concret per a cap partit en les eleccions, però "tenim l'obligació d'informar els ciutadans sobre la resposta dels diferents partits davant les reivindicacions recollides en el Manifest de l'Associació", ha aclarit el seu president. "Si Pedro Sánchez continua al Govern, el futur de l'Arxiu de Salamanca el dictaran els socis independentistes del PSOE, amb Puigdemont i Torra al capdavant", ha lamentat el president de l'Associació. 

 

 

  

  

L'Associació ha aconseguit el suport del PP, Ciutadans, VOX i Fòrum Astúries amb les signatures dels seus respectius dirigents. "Encara que el PSOE a nivell nacional ha rebutjat signar el Manifest, les bases socialistes ens han mostrat afecte i suport en molts llocs com, per exemple, en Guijuelo la Corporació dels quals ho va signar unànimement escometent amb això, em consta, amenaces i pressions per part de la direcció del seu partit", va declarar a la premsa Policarpo Sánchez.

 

 
 

Comentaris