El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salvador Ros: “Si la Guàrdia Civil hagués trucat al timbre els hauria obert”
  • CA

“Eren tres quarts de set del matí quan hem sentit un soroll fort, com si es ballaressin, molts crits i han entrat com la cavalleria! Han esberlat la porta, han trencat tot i ho han regirat tot!!!” Així explica Salvador Ros, pare del detingut Jordi Ros, el registre al seu domicili del carrer Romeu de Sabadell. Eren les quatre de la tarda i encara li durava l’ensurt un home de 76 anys acabat d’operar del pulmó i d’una vàlvula aòrtica. “Si haguessin trucat a la porta, els hauria obert”, al·legava amb tranquil·litat mentre ensenyava a el diari El Món com els havia quedat l’habitatge.

WhatsApp Image 2019 09 23 at 15.37.17
La porta esberalda de casa els pares del detingut Jordi Ros

La Guàrdia Civil hi ha enviat quinze agents, membres del TEDAX, la unitat d’explosius amb tres furgonetes; informàtics forenses; agents de la policia judicial i efectius antiavalots de l’Àrea de Reserva i Seguretat. La Brigada Mòbil dels Mossos tallava els accessos pel lateral. L’escorcoll s’ha allargat més de vuit hores i no han deixat res digital a la casa. Ni la televisió, una smart TV,ni els discs durs d’en Salvador que com a pensionista passa moltes estones mirant pel·lícules que hi emmagatzema. Només cal veure el seu estudi presidit amb una cartell del film  Vacances a Roma.

detingut

En Jordi Ros en sortir detingut al carrer Romeu Quico Sallés

“Estem espantats, només hem pres una til·la a mig matí, però l’ensurt sortirà amb el temps”, comenta la Rosa. La mare del detingut que ha entrat al cotxe policial al crit de “Visca Catalunya Lliure!”. “El meu fill només és membre del CDR, perquè a casa -hi conviuen els tres fills perquè és la casa de tots- tots som independentistes, érem catalanistes i ara som independentistes”, argüeix en Salvador.

La Guàrdia Civil incauta material al carrer Romeu de Sabadell
La Guàrdia Civil carrega material incautat a l’escorcoll del carrer Romeu de Sabadell

“La Guàrdia Civil venia del carrer Antoni Cusidó, on hi vivia en Jordi, que es troba a l’atur, sense estar encara empadronat, l’han tret del llit a punta de pistola!”, remarca en Salvador amb caire cansat. “No ens espantaran perquè no hem fet res”, constata. “Han destrossat la porta i ho han deixat tot cap per avall, i a sobre, em diuen que ho pagarà l’assegurança, ja em diràs..”, comenta desconfiat. “Ens han dit que havien entrat d’aquesta manera perquè no saben què s’hi poden trobar… home…. jo crec que feia dies que ens tenien controlats… podien haver trucat i dir ‘Somos la Guàrdia Civil’ i hauríem obert”, subratlla.

 

Ara en Salvador i la Rosa esperen trobar assessorament legal. De fet, han fet una crida pública per trobar un advocat. A l’ordre de registre hi consta el delicte de Terrorisme, amb majúscules i tot. En Jordi va camí de Madrid, a l’Audiència Nacional. Els veïns de la família s’hi han acostat després que l’espectacular desplegament policial marxés. “Ens volen fer por”, deia una senyora amb bata d’estar per casa que ha anat a consolar la veïna. Sabadell ha patit la ràtzia contra els CDR.

davidros

Salvador Ros, al costat de la porta esberlada Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa