Salvador Illa: "El PSC ha tornat"

El dirigent socialista exalça les "conviccions" del seu partit i demana no bloquejar Sánchez perquè és "l'única opció possible per governar Espanya"

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha exalçat les "conviccions" de la seva formació, que assegura que ha mantingut al llarg dels últims anys, i ha celebrat els "bons resultats" dels socialistes en el darrer cicle electoral. "El PSC ha tornat", ha proclamat aquest divendres en el discurs d'obertura de l'escola d'estiu del PSC, que ha obert l'exministra de Sanitat Leire Pajín, membre de l'últim govern de José Luis Rodríguez-Zapatero. Illa ha explicat que el PSC ha obtingut "entre el 21% i el 23%" en els darrers comicis i que "sempre" ha estat segona força "a poca distància de la primera", per la qual cosa s'ha congratulat.

Ha atribuït aquests resultats al fet que els socialistes no han canviat de discurs ni de marca els darrers anys, a diferència dels que han "hagut de canviar de nom o de projecte", en referència a JxCat i ERC, respectivament. "No hem hagut de fer invents: hem hagut de mantenir en anys molt difícils les nostres conviccions i saber-les declinar en el moment polític que viu Catalunya i que viu Espanya", ha explicat. Així, ho ha contrastat amb els que "semblava que eren molt nous" i que "s'ho havien de menjar tot fa quatre anys", a qui les coses, ha dit, "no han anat tan bé". Amb aquests resultats, ha confiat que el socialisme català afrontarà el seu proper congrés amb l'objectiu d'"aspirar a ser el primer partit de Catalunya".

 

Illa ha aprofitat la seva intervenció davant d'un centenar de militants per demanar que ni l'independentisme ni la dreta bloquegin la investidura del secretari general del PSOE, el "company" Pedro Sánchez, perquè considera que és "l'única opció possible per governar Espanya". "Les eleccions generals van donar un clar guanyador", ha insistit.

 

Comentaris (24)
torracollons Fa 7 mesos
poca broma!!! aquest individu és el gran intel.lectual del psssssss...!!!
Quina desgràcia que el psc has tornat. Fa 7 mesos
La tornada del PSC es ja pitjor notícia per els catalans. El partit de la casta del 78 té com s funció blanqueijar l'ultranacionalisme espanyol.
Joan Fa 7 mesos
L'imaginari de un espanyol a catalunya que vota PSOE (això del PSC es un invent que va durar fins els pacte d'abril del 1977) de un que vota C's o PP, es el mateix. El marc mental, el mateix, amb el matís burocràtic del "federalisme imaginari". UuuuuuIII!! HAN TORNAT?. El partit-Estat a Catalunya, sempre hi ha estat. I no es diu PP.
Miquel DUran Fa 7 mesos
On ?
Front Nacional de Catalunya (FNC) Fa 7 mesos
Caldrà desinfectar més a fons. www.elfront.cat
A tornát....... Fa 7 mesos
.....malauradament a tornát !!
jupp Fa 7 mesos
El problema de la democràcia és que fins i tot els més imbècils poden votar.
jupp Fa 7 mesos
Vergonya d'aquesta mena de partit sotmès als interessos del PSOE i als interessos egòlatres dels seus dirigents. Us heu de refiar majoritàriament dels vots de la massa immigrada del cinturó industrial de les ciutats grans dels que ja en sabem la mentalitat, l'origen, i el sentiment majoritari de pertinença, malgrat tot, a l'estat espanyol. No s'han identificat mai amb el país d'acollida i amb la democràcia i s'han posicionat al costat dels hereus del franquisme, els mateixos que els va
Lisa Fa 7 mesos
Si, com la mala herba..
Jordi Berrio Fa 7 mesos
Més que PSC és més encertat parlar de PSOE. Te'n podries anar i no tornar mai més
Edgar Fa 7 mesos
PSOE = 1) "PP Apartate que ara em toca robar a mi"; 2) "La llei mordassa era dolenta quan governava el PP però és ara la veiem molt positiva"; 3) "Som d'esquerra però no fanàtics"; 4) "EspaÑa es una grande y libre": 5) "Todo por la patria (fins i tot ser una dictadura)". La realitat és que per als catalans el PSOE és igual a C's sense mala premsa.
joan Fa 7 mesos
El que ha tornar son els fachendes del PSC-millor dit PSOE, una colla de servils servidors de les Escanyes ( de escanyar els catalans), colla de vagos, i ganduls, tu ILLA, amb la resta cap a casa teva, ja ho diu el teu nom a una ILLA DESERTA, tot plegats, a pa i aigua, com els que tenim a la pressó
Presoner núm. 44416508 Fa 7 mesos
Veig que el PSOE-nordeste continua amb l'entranyable tradició de posar cognoms botiflers a defensar els interessos de Madrid i Andalusia.
Ramon Fa 7 mesos
La marca política preferent d'Espanya a Catalunya ja no és PSC. Ara és ERC. Però molt probablement de forma efímera. Només és per liquidar el nacionalisme català. Un cop hi aconseguissin, aquests sabatots no els aguanten ni un assalt.
Ramon Fa 7 mesos
Puc escriure "puto cagarro" i que passi la censura? És que no trobo millor i més precisa manera de descriure en què ha quedat reduït el vot sociata a Catalunya. Quatre caus curulls de terregada tavernària. A la Catalunya Sense colonitzar ni existeixen.
Jo Fa 7 mesos
A tocar lo que no sona.
"Eu pesesé" ha tornat? Fa 7 mesos
El PSC ja no. Només aprofiten conjuntura una colla d'avaladors de l'atac als drets humans a Ñ, avaladors del segrest d'innocents manifestants, avaladors de l'empresonament de polítics catalans en base a muntatges i mentides contrastables, avaladors del veto a càrrecs catalans electes... "Eu pesesé" no és més que un residual defectuós i carent d'ideals de l'antic PSC original.
El PSC no existeix. Fa 7 mesos
Per desgràcia el PSOE no havia marxat en cap moment.
Ramon Fa 7 mesos
No, el PSC no ha tornat. De fet el PSC va tenir una vida molt efímera. Ben aviat es va convertir en la sucursal del PSOE. I ja mai no ho ha deixat de ser.
Joana Fa 7 mesos
Si i gràcies a ERC i JxC. Ja ho pots dir vergonyos
image/svg+xml