Salut crea una solució tecnològica per aglutinar la informació dels pacients en un sol historial

L'instrument pretén reduir la càrrega burocràtica dels professionals, que treballen amb sistemes originats als anys noranta

El Departament de Salut invertirà 40 MEUR en 4 anys en una nova solució tecnològica que reduirà la càrrega burocràtica dels professionals. L'Historial Electrònic de Salut aglutinarà els dos principals repositoris d'informació clínica de qualsevol persona a Catalunya: l'Estació Clínica de l'Estació Primària (ECAP) i la Història Clínica Compartida (HC3). D'aquesta forma, el professional tindrà una visió integral de la salut de les persones i de les seves interaccions amb el sistema sanitari. Serà fàcil de registrar, accedir i analitzar. "Aquesta solució beneficia els professionals, els usuaris del sistema i el sistema en sí mateix", ha valorat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha posat en valor que l’atenció primària també estarà molt millor connectada amb els hospitals.

Segons un estudi, el professional dedica prop del 40% del temps que dura una consulta a consultar o introduir dades a l'ECAP, fent més de 40 interaccions amb el ratolí de l'ordinador i prop de 10 amb el teclat. És per això que el nou sistema serà més senzill. Primer es desplegarà a l'atenció primària, a la salut mental ambulatòria i a l'àmbit de la rehabilitació. Bona part dels sistemes actuals provenen dels anys 90.

 
 

Comentaris