El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salgado incrementa encara més el dèficit de la Generalitat
  • CA

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha situat aquesta tarda en 7.614 milions d’euros el dèficit de la Generalitat. Una xifra que està dues dècimes per sobre de les dades que fins ara havia fet públiques el govern català, que col•locava el dèficit en 7.200 MEUR.

Salgado ha evitat entrar en el ball de xifres sobre les necessitats de tresoreria de la Generalitat pel 2011, però sí que ha explicat que “les dades que ha aportat la Generalitat en aquests últims dies” situen el dèficit en el 3,8% del PIB i no en el 3,6% que havia fixat l’executiu de Mas, pendent d’acabar la liquidació del pressupost del 2010 per donar la dada definitiva.

Malgrat aquestes dues dècimes, Salgado, ha assegurat aquest matí que “no dubta” dels comptes de la Generalitat. “No tinc cap raó per dubtar del que han certificat els interventors”, ha afirmat des de Brussel•les, on ha assistit a la reunió dels titulars d’Economia dels 27.

Amb aquestes declaracions Salgado contradiu els socialistes catalans. El PSC va rebaixar aquest dilluns les necessitats de tresoreria de la Generalitat pel 2011, dels 11.000 milions d’euros que calcula el govern català a 8.788.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa