Salellas demana entrar en una "lògica de més confrontació" amb l'Estat

Creu que la Guàrdia Civil "experimenta amb els límits" de l'Estat de dret

El diputat de la CUP al Parlament Benet Salellas ha sostingut que després de les últimes accions jurídiques contra el Parlament i el Govern, i després de les actuacions de la Guàrdia Civil contra membres de l'Executiu Puigdemont, caldria "començar a entrar en una lògica de més confrontació amb les institucions de l'Estat". "No tenen cap tipus de justificació per continuar fent el que fan", diu, després de la setmana de citacions judicials a membres del Govern i més entitats relacionades amb el dret a decidir.

Salellas ha criticat l'actuació de l'Institut Armat, que la setmana passada va citar a declarar el secretari de Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin; el director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells; el director general de Comunicació de Presidència, Jaume Clotet; la cap de Comunicació de la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat, Anna Molas, i el director general de Difusió, Ignasi Genovès.

 

A més dels càrrecs del Govern, també van citar a declarar l'exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena: "Estan experimentant amb els límits de l'Estat de dret", ha dit Salellas sobre la investigació circumscrita en la causa contra l'exsenador d'ERC Santiago Vidal, del Jutjat número 13 de Barcelona. "Aquí hi ha dues possibilitats: o bé hi ha un jutge del 13 de Barcelona que està ordenant investigar un Govern per les seves decisions polítiques, però no ho vol confessar públicament, que seria extremadament greu; o bé la Guàrdia Civil està actuant sense el mandat del Jutjat per investigar les decisions polítiques d'un Govern, que encara seria més greu", ha conclòs. "És una ingerència antidemocràtica absolutament intolerable", ha sentenciat el diputat coneixedor de les investigacions, ja que és advocat en diverses causes.

 

A més, creu que la Guàrdia Civil buscava "una determinada foto" quan el 20 de juliol va entrar al Parlament per recollir informació sobre l'exconseller de Justícia Germà Gordó pel cas 3% de presumpte finançament il·legal de CDC a través del cobrament de comissions per concessió d'obra pública. Ha titllat l'actuació policial de 'guerrilla de la comunicació' i creu que s'hauria d'haver respost des d'una lògica comunicativa correcta: "No sé quina, però segur que no havia de ser permetent que aquesta gent tingués la imatge que buscaven", ha resolt, i ha aclarit que en cap cas volen emparar Gordó, però afirma que a l'Estat la lluita contra la corrupció li importa bastant poc.

 

Comentaris