El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sáenz de Santamaría informa a PSOE i Cs de la mesura sobre el FLA de Catalunya
  • CA

 

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, s’ha posat en contacte amb PSOE i Cs per informar-los sobre la mesura adoptada aquest divendres per condicionar el pagament a Catalunya de les partides del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a que la Generalitat demostri cada setmana que no destina fons a la preparació del referèndum.

 

En concret, la ministra ha parlat amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i amb el secretari de Política Federal, Patxi López. Així mateix, després de conèixer l’acord del Govern, ha conversat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder del PSC, Miquel Iceta. La direcció federal del PSOE considera que aquest acord “no és la solució”, i ha recordat a l’executiu de Mariano Rajoy que és la política el que s’ha de posar sobre la taula.

La vicepresidenta també s’ha posat en contacte telefònic amb el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, per informar-lo de l’acord. El partit liderat per Albert Rivera ha mostrat el seu suport a la mesura per evitar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, posi “en risc” els serveis bàsics. “Veiem bé que el Govern espanyol asseguri que el diners que s’han de destinar a pagar a les farmàcies o altres proveïdors no s’utilitzarà per al pla separatista”.

 

Des de Cs han argumentat que el Govern d’Espanya “ha de pensar en tots els catalans” i que Puigdemont “no ha de posar en perill els serveis bàsics”. També sostenen que els polítics “separatistes” han de ser els que “paguin individualment les conseqüències dels seus actes”. “Que no paguem tots els catalans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa