Sabrià, a Torra: "Som aquí per la llibertat del país no per guanyar-nos entre nosaltres"

Des d'ERC aposten per repensar l'economia després que la covid hagi afectat els col·lectius més vulnerables

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha assegurat que els republicans "recullen el guant" i ofereixen "mà estesa" al president de la Generalitat, Quim Torra, per reprendre la unitat estratègica i culminar el procés cap a la independència. Durant una rèplica al debat de política general al Parlament, Sabrià ha argumentat que l'objectiu dels partits independentistes ha de ser guanyar la llibertat del país i no guanyar-se entre ells. "Hem de cooperar per sumar i poder anar més enllà", ha sostingut". El republicà ha recordat que la covid-19 ha tingut un efecte alt entre els vulnerables i que cal que el Govern vetlli per ells. Per això, ha dit que cal transformar, repensar i reconstruir l'economia des de la innovació i el coneixement.

Sabrià ha acusat Cs de "blanquejar" el feixisme de Vox enlloc de defensar el dret a la manifestació. També els ha dit que les problemàtiques derivades de la covid-19 són diferents a cada territori i els ha retret apostar per un model centralitzat.

Al PSC els ha retret "no dialogar, no ser d'esquerres, ni republicans i no voler acollir". Ha dit al president del grup del PSC-Units que "ningú vol estar per sobre de la llei" però que si aquestes ofeguen els drets civils i polítics de les persones s'ha de combatre "amb totes les forces".

Finalment, als comuns els ha dit que no poden fer un ús "partidista" de la taula de diàleg i que ha de servir per negociar una "solució".

 
 

Comentaris