Sabrià qualifica de "cosmètica" l'elecció de Batet i Cruz

El president d'ERC al Parlament troba "divertit" que el PSC hagi portat el veto al TC i es pregunta si els multaran

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, veu l'elecció de Meritxell Batet i Manuel Cruz per presidir el Congrés i el Senat respectivament com a "cosmètica" i ha afegit que donar càrrecs a catalans no arregla la situació. En una entrevista a Antena 3, Sabrià ha avisat que el seu partit no donarà el braç a tòrcer davant de "cosmètica i xantatges". "Ho hem demostrat amb els pressupostos de l'Estat, amb Iceta i ho farem amb el que vingui", ha afegit per després recordar que Pedro Sánchez deu "moltíssim" a ERC perquè li van permetre que guanyés la moció de confiança contra Mariano Rajoy. Sabrià troba "divertit" que el PSC recorri al Tribunal Constitucional (TC) i es pregunta si multaran els diputats si no voten que sí.

Sabrià ha mostrat respecte i ha desitjat tota la sort a Batet i Cruz però ha considerat que el gest de posar-los a presidir el Congrés i el Senat no arregla les coses. El president dels republicans al Parlament ha insistit que ERC vol una taula de diàleg polític en la qual es "pugui parlar de tot" i ha afegit que això no ho arregla Batet sent presidenta de la cambra baixa. 

Preguntat per si ERC està disposada a investir Sánchez com a president del govern espanyol, Sabrià ha recordat que en campanya electoral van dir que estaven disposats a fer-ho per aturar la ultradreta, un escenari que ha descartat els resultats del 28-A. I ha afegit que sempre han dit que no li donarien suport gratuïtament. "A dia d'avui no hi ha mesa de diàleg, hi ha cosmètica", ha insistit.

 
 

Comentaris