El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sabrià i Albiach topen per un possible Govern d’independentistes i comuns
  • CA

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i la presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, han topat per la possibilitat de conformar un possible Govern d’independentistes i comuns després de les properes eleccions. En una entrevista a la SER Catalunya, Sabrià ha assegurat després dels comicis volen continuar treballant “al voltant del dret a l’autodeterminació”, un bloc que assenyalen que inclou ERC, JxCat, comuns i CUP. “En funció d’això, volem bastir majories”, ha explicat Sabrià, que ha afegit que plantegen “acords autodeterministes”. Albiach, per la seva banda, ha respost a Sabrià advertint-lo que un Govern amb JxCat i CatECP “no passarà”. “Tot per no mullar-se i dir si vol una alternativa de progrés o no”, ha retret a ERC.

Albiach, a més, ha recriminat als republicans que els “encanti” insistir en un executiu conjunt amb ells i JxCat tot i ja saber que no serà possible i ha augurat que “no serà l’última vegada” que ho plantejaran.

A l’entrevista, Sabrià ha insistit que no governaran amb ningú que sigui contrari a l’autodeterminació i ha exclòs al PSC com a soci de govern. “Hauria de canviar molt el PSC, cosa que no es preveu, perquè en aquest àmbit hem vist més passos enrere que endavant”, ha criticat.

Tot i això, Sabrià ha assegurat que esperaran a veure els resultats després de les eleccions per començar a treballar en les aliances. Aquestes declaracions de Sabrià arriben just l’endemà que es fes pública l’enquesta GESOP d”El Periódico’ que dona la victòria electoral als republicans amb 40-41 diputats. JxCat obtindria 25-26 diputats i, per tant, les dues formacions no tindrien majoria absoluta.

Valoració de l’enquesta

A banda de Sabrià, Eduard Pujol (JxCat), Eva Granados (PSC) i Lorena Roldán (Cs) també han estat preguntats pels seus resultats a l’enquesta a la mateixa entrevista. Pujol ha assenyalat que ara la prioritat és centrar-se en la pandèmia i la crisi econòmica i sanitària, encara que ha assegurat que seguiran “treballant, treballant i treballant” i ha refermat la seva formació com a clarament independentista.

Per la seva banda, tant Granados com Roldán han coincidit a constatar que les enquestes “varien molt” en una situació de “volatilitat” per la pandèmia. Encara que Granados valora positivament que l’enquesta els doni un increment d’uns vuit diputats, ha advertit que al sondeig hi ha hagut “un nombre considerable” d’electors que no tenen clar el seu vot, dada que també ha destacat Roldán. “És una enquesta més”, ha conclòs Roldán, a qui l’enquesta preveu una davallada de la meitat dels escons, fins als 17-18.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa