S' investigarà per separat l'espoli del Palau i el finançament de CDC

El diari Avui assegura que ha tingut accés a la resolució que ordena l'obertura de la investigació

Finalment el jutge Juli Solaz ha decidit investigar en actuacions separades l'espoli del Palau de la Música i el destí de part dels diners, concretament els gairebé dotze milions d'euros que Ferrovial hauria pagat al Palau en concepte de patrocini i mecenatge.

Així ho publica el diari Avui
, rotatiu que assegura que ha tingut accés a la resolució judicial que ordena l'obertura de la segona investigació. La fiscalia creu que aquests pagament eren "comissions il•lícites relacionades amb l'adjudicació de gran obra pública", així com que part dels diners haurien revertit a "persones properes a les finances d'una formació política", concretament a CDC.

A més, sempre segons l'Avui, Solaz demana a les diferents parts presentades al procés (fiscalia, Orfeó Català i consorci) que concretin qui ha de declarar com a testimoni, qui com a imputat i per què. Cal recordar, en aquest sentit, que el nou equip de govern de la Generalitat suposadament hauria demanat al jutge, a través del Consorci del Palau de la Música, del qual forma part, que no imputi càrrecs de CDC pel cas Palau.

Queda, doncs, per determinar si finalment els militants de CDC Àngel Colom i Daniel Osàcar seran citats a declarar. La fiscalia havia demanat acusar-los a la nova causa, així com també ho havia fet amb l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura. Les parts també hauran de dir si volen que s'imputi els principals processats en el cas de l'espoli, és a dir Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla Gemma Montull.

 
 

Comentaris