Ruth Ribas, propera a Puigdemont, nova secretària quarta de la Mesa del Parlament

La diputada d'ERC guanya davant la proposta de la CUP, que havia demanat la cadira per a Maria Sirvent

Ruth Ribas, diputada d'ERC, membre de Jovent Republicà i del Consell de Govern del Consell per la República presidit per Carles Puigdemont, ha estat validada aquest dimarts amb 64 vots a favor com a nova secretària quarta de la Mesa del Parlament a proposta del grup parlamentari republicà. Ribas substitueix Adriana Delgado, que abandona el càrrec per motius personals, segons va informar el partit ahir. Aquest recanvi a la Mesa es produeix en el mateix ple en què es debatrà i votarà la proposta de resolució conjunta que es presenta com a resposta conjunta a la sentència i que el Tribunal Constitucional ha escapçat.

La votació s'ha dut a terme també després que els cupaires hagin anunciat que havien proposat la diputada cupaire Maria Sirvent per ocupar el lloc vacant a la Mesa per tal de plantar cara al Tribunal Constitucional. Sirvent ha obtingut 4 vots. Tot i que JxCAT ho veia bé, ERC demanava als cupaires un acord de governabilitat i pressupostos a canvi. Finalment, la votació, que s'ha fet amb papereta i de forma secreta, ha validat la candidatura de Ribas. S'han produït 62 vots en blanc i tres nuls.

 

Fonts de l'oposició no semblen inquitar-se per la presència a la Mesa d'algú que forma part del Consell per la República. Un diputat del PP manifestava al respecte, pocs minuts abans de la votació, que "cadascú pot ser del club de tennis que vulgui".

 

Comentaris