El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rull reclama que “no hi hagi relaxament” per evitar que es repeteixin les cues al Prat
  • CA

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha reclamat al govern espanyol que “no hi hagi relaxament” en la gestió de l’aeroport del Prat per evitar que es repeteixin les cues al control de passaports, tal com ha succeït de nou durant aquest cap de setmana. En unes declaracions aquest dilluns al matí a l’ACN, Rull ha lamentat que aquest problema “no està estabilitzat” i que “les cues d’aquest cap de setmana han superat amb escreix els estàndards que es van determinar”, que fixen un temps d’espera màxim de 60 minuts en els vols d’arribada i de 30 minuts en els de sortida. En aquest sentit, el conseller ha reiterat que cal celebrar una nova reunió de la comissió de seguiment de la crisi del control de passaports a l’aeroport del Prat.

“Els mesos de juliol i agost seran extraordinaris per l’aeroport del Prat, amb un nivell de mobilitat molt superior al d’aquest cap de setmana de Sant Joan”, ha conclòs el conseller. En aquest sentit, Rull ha destacat que “l’advertiment de la policia estatal mostra que el tema no està estabilitzat i és perquè hi ha un problema d’infraestructura”.El titular de Territori ha afirmat que “demanem que es convoqui una nova reunió de la comissió de seguiment on s’estableixin noves mesures estructurals per evitar que tinguem un estiu amb més episodis de cues que malmeten la imatge del Prat i la qualitat del servei”.

Rull ha afegit que “des del primer moment, vam demanar un seguiment permanent, ara volem respostes i, com a Govern, formar part de la solució”. “Una bona dotació ha de ser capaç de fer una gestió ordinària, però també extraordinària. El que no es pot dir és que si hi ha una concentració de vols o uns elements climatològics determinats i que això és inevitable”, ha assenyalat el conseller en relació a la posició del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha justificat les cues per l’arribada simultània de diversos vols endarrerits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa