El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rull ”lamenta la inhibició” de l’Estat i d’Aena en el conflicte d’Eulen a l’aeroport del Prat
  • CA

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha ”lamentat la inhibició” de l’estat espanyol i d’Aena, empresa responsable de la gestió dels aeroports, en el conflicte que mantenen els treballadors i la direcció d’Eulen que ha acabat en la convocatòria d’una vaga intermitent els divendres, diumenges i dilluns i que a partir del 14 d’agost es podria convertir en indefinida. Rull ha manifestat que aquest divendres comença una jornada de vaga als controls de seguretat de l’aeroport del Prat i no té sentit que des de l’Estat hi hagi una ”inhibició” del conflicte al·legant que es tracta d’una matèria laboral de l’empresa concessionària. El conseller ha afegit que la Guàrdia Civil s’hauria de concentrar en agilitzar els controls de seguretat de l’aeroport del Prat, ”que és la seva competència”, en comptes de dedicar-se a ”perseguir la col·locació de les urnes de l’1-O”.

Rull ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’una atenció als mitjans de comunicació. El conseller ha recordat que Aena és responsable de la gestió de l’aeroport del Prat i no té ”cap sentit” que no participi en les negociacions per resoldre un conflicte que va més enllà de les relacions laborals entre els treballadors i la direcció d’Eulen i que afecta a la seguretat dels passatgers que circulen per la instal·lació aeroportuària de la capital catalana. 
 

El conseller ha ”instat” a l’estat espanyol a participar ”activament” en les negociacions d’aquest conflicte i ha denunciat que en aquest moments no s’hagi constituït un gabinet de crisi per resoldre el conflicte i evitar les llargues cues de l’aeroport. El titular de Territori s’ha mostrat ”sorprès” que l’administració de l’Estat dediqui ”esforços ingents” per ”combatre” l’1-O i en canvi hi ha una ”inhibició pràcticament absoluta” en els temes del dia a dia que afecten a la població catalana. 

Els controls de seguretat són competència directe de la Guàrdia Civil i ”paga la pena que aquest cos de seguretat es concentri a agilitzar els controls de seguretat de l’aeroport del Prat en comptes de perseguir la col·locació de les urnes de l’1-O”, ha reblat.  Rull ha destacat l’esforç de mediació durant tota la jornada d’aquest dijous del Departament de Treball però ”però no pot ser una mediació sòlida si no participa el titular del servei que és Aena”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa