El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rull: “Els forts pacten, els dèbils imposen”
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat i Empresa i Coneixement a la presó, Josep Rull, ha assegurat aquest dimarts al parlament que el 155 “no va ser un element aïllat” sinó que “formava part d’una estratègia prèvia i que continua per part d’alguns poders de l’Estat després”. Per a Rull, es tracta de “l’expressió més descarnada de la debilitat d’afrontar un plet democràtic”. El conseller ha subratllat que els independentistes no han tingut al davant “un Estat que s’assegués a negociar” i ha advertit que mentre “els forts pacten, els dèbils imposen”.

Per això mateix, ha afegit Rull, el Regne Unit “va acceptar un referèndum a Escòcia perquè no li feia por confrontar el seu projecte polític: si no ets capaç de defensar el teu projecte polític és difícil que el puguis sotmetre a l’escrutini de les urnes”.

Rull ha advertit que el 155 no s’ha fet fonedís i “perdura la retallada” de drets i llibertats de tots els ciutadans i ha denunciat a més l’estratègia desplegada d’ofegament econòmic per part de l’Estat. El conseller ara a la presó ha assegurat que l’aplicació de l’article tenia la pretensió de fer “mal” i afectar l’economia productiva de Catalunya i fer perdre llocs de feina.

Rull també ha dit que l’impacte va ser reduït perquè l’Estat es mou “per uns altres paràmetres” i no entenien les polítiques de país que el departament que dirigia tenia preparats, similars als de qualsevol país avançat del nord d’Europa. El pres polític ha agraït als funcionaris la seva tasca al capavant de les conselleries durant el 155 i ha afirmat que van actuar com a “dic de contenció” contra la “ignomínia” que va supoar l’aplicació de l’article.

El conseller ara empresonat respon aquesta tarda a les preguntes dels grups parlamentaris que participen en la comissió del 155, entre ells el diputat Carles Riera, de la CUP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa