El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rull diu que “no té sentit” tornar a desobeir l’Estat
  • CA

 

L’exconseller i diputat de JxCat Josep Rull descarta utilitzar la desobediència per aconseguir la independència: “No té sentit que repetim la mateixa estratègia“. En una entrevista al diari Ara, preguntat per si el Govern ha de tornar a desobeir l’Estat, replica que l’Executiu de la passada legislatura està acusat de desobeir, quan el que va fer va ser “obeir al Parlament“.

 

“No ens sentim desobedients. Dit això, és evident que aquella estratègia va topar amb unes limitacions de força que no estàvem en condicions de superar. Per tant, no té sentit que repetim la mateixa estratègia”, diu, i proposa buscar l’objectiu per altres camins. Empresonat a Lledoners per haver promogut el referèndum d’autodeterminació de l’1-O, Rull espera el fet que es tanqui la instrucció i se celebri el judici: “Tot el que no sigui l’absolució serà una injustícia“.

 

De cara als pròxims mesos i pensant en la decisió del Tribunal Suprem, Rull demana que no augmenti “la tensió, malgrat que es dispari la indignació”. Vaticina que els judicis mostraran que els investigats estan sotmesos a “un càstig que s’intenta encaixar en unes lleis i uns procediments que no l’admeten”. “La indignació ha de donar més força i més compromís. No la dissolguem a través de la ràbia o la confrontació. Canalitzem-la constructivament, intel·ligentment. S’ha de traduir en iniciativa política operativa, efectiva”, ha concretat.

 

No concreta quina és l’estratègia per la que aposta pel futur, però sí que descarta les discussions entre JxCat i ERC sobre posar terminis a l’objectiu: “Les discussions sobre els calendaris no ens han ajudat i no hauríem de tornar a caure en això”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa