El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián veu la decisió del govern espanyol sobre la demanda contra Llarena com un “atemptat contra els drets civils”
  • CA

 

El diputat d’ERC Gabriel Rufián considera que la decisió del govern espanyol de contractar un advocat belga perquè defensi el jutge Pablo Llarena “atempta contra els drets civils” i ha lamentat la “nul·la” separació de poders a l’Estat. En declaracions als periodistes des del Congrés de Diputats, Rufián ha afirmat que es presumia “una mica de valentia” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha lamentat que “decep” dia a dia. “El fet que defensin un jutge que s’ha demostrat com a lacai dels despatxos de gènova 13 constata el fet que el PSOE l’únic que vol és no molestar segons qui”, ha afegit. D’altra banda, Rufián ha criticat que Cs protagonitzi “fake news” en referència a “l’incident” d’aquest cap a de setmana al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Rufián ha afirmat que les dues parts han negat que la causa siguin “connotacions polítiques” i ha retret al partit de Rivera que “s’inventin” notícies.

 

Preguntat per si la decisió del govern de Sánchez de defensar Llarena afectarà la via del diàleg entre l’executiu espanyol i català, Rufián ha respost que el govern espanyol pot comptar amb ERC per “qualsevol iniciativa que dignifiqui la vida de la gent” i ha avisat que tindrà els republicans “en front” per la lluita pels drets civils. I és que el diputat d’ERC considera que l’actitud del govern de Sánchez amb els refugiats i amb Llarena “atempta contra els drets civils de tothom, visquin a Vic o a Ciudad Real”. El pròxim 4 de setembre la justícia belga abordarà la demanda civil presentada per Carles Puigdemont i quatre exconsellers que són a l’estranger, Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí.

  

  

En referència a la concentració convocada dimecres per Cs pel que consideren una agressió d’un independentista contra una dona per haver retirat llaços grocs, Rufián ha dit que en una democràcia “l’extrema dreta” té dret a manifestar-se i que ERC respecta aquest dret. Però el diputat dels republicans s’ha mostrat molt crític amb el partit de Rivera. “Els fake News als anys 90 eren Riky Martin, una melmelada i un armari. I ara són els invents de Cs i els seus mitjans afins”, ha conclòs per després condemnar “l’incident” del Parc de la Ciutadella. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa