El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián sobre els càrrecs electes locals que no impediran l’1-O: “Benvinguts els valents demòcrates del PSC”
  • CA

 

El diputat i portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha elogiat al conjunt de càrrecs electes socialistes que han expressat que no posaran traves a la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre. “Benvinguts els valents demòcrates del PSC”, ha subratllat Rufián, qui s’ha mostrat crític amb la postura del primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i d’altres càrrecs de la direcció, com és el cas de l’alcalde de Cornellà de Llobregat i Secretari d’Acció Política del PSC, Antoni Balmón, qui en una entrevista radiofònica, quan li van preguntar per l’1-O, va dir que ignorava de quin referèndum li estaven parlant. “El que fa és faltar el respecte no a nosaltres, sinó a la història del seu partit”, ha asseverat Rufián.

Entre les veus socialistes que s’han pronunciat sobre el referèndum, el batlle de Blanes, Miquel Rupiáñez, ha ratificat aquest dilluns el que va dir fa uns dies: que anirà a votar a títol personal ‘no’ com ja va fer-ho en la consulta del 9-N. Ara bé, ha assenyalat al seu compte de Facebook que, com a alcalde no cedirà espais municipals “en cap acte il·legal”, mostrant-se així partidari “a la reforma federal de la Constitució”. D’altra banda, els socialistes de Girona, Terrassa i l’Escala tampoc impediran el referèndum mentre que els municipis de Les, Vallbona d’Anoia i Castellbell i el Vilar estan disposats a cedir espais.

 

“Donem la benvinguda als demòcrates vingui d’on vinguin, perquè aquests alcaldes no són independentistes, són demòcrates”, ha assenyalat Rufián, destacant la tradició “catalanista” del PSC. Una tradició que considera el portaveu d’ERC al Congrés, no segueixen els seus dirigents, començant pel mateix Iceta.

Nova crida als ‘comuns’

 

En la roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional d’ERC, Gabriel Rufián ha apel·lat novament a la cúpula dels ‘comuns’ a donar el seu suport total al referèndum i ha citat als “valents” anticapitalistes d’Andalusia, a Marea Gallega i a Podem Catalunya, especialment al seu líder, Albano Dante Fachín. “Només queda Iniciativa, és a dir, els comuns”, ha indicat Rufián.

 

Tot i mostrar la seva confiança que la direcció de Catalunya en Comú “dirà alguna cosa, encara que sigui tard”, lamenta que, durant el procés, desqualifiquin la presència del PDeCAT, quan per altra banda, intenten arribar a pactes amb el PSOE o, fins i tot Ciutadans, per a dur a terme “una reforma a Espanya”.

 

El portaveu adjunt d’ERC al Congrés ha recordat a Podemos que només els van caler als republicans “30 segons” per decidir donar el seu suport a la moció de censura que la formació liderada per Pablo Iglesias va presentar contra Rajoy, tot i que ja se sabia que no tiraria endavant. En canvi, lamenta els “30 mesos” d’espera dels comuns per refermar un compromís amb l’1-O. Per això, apel·la a la “fraternitat” de les forces d’esquerres que volen una república, a través d’un referèndum que esdevé, segons Rufián, “una moció de censura real contra Rajoy”, assegura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa