El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián pregunta al PSOE i PSC si tenen la consciència “tranquil·la” pels presos polítics
  • CA

 

El número 2 d’ERC per Barcelona a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, ha preguntat aquest dimarts als membres de la direcció del PSC i el PSOE “si tenen la consciència tranquil·la” per la situació dels “presos polítics i exiliats” que no poden gaudir de la Diada de Sant Jordi per la situació judicial derivada de l’1-O. En una atenció als mitjans a la carpa d’ERC al centre de Barcelona, Rufián ha lamentat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, o el candidat al Senat, Raül Romeva, no puguin passejar aquest dimarts pels carrers “gaudint del dia més bonic del país per haver fet un referèndum”. En aquest sentit, el republicà s’ha dirigit als votants socialistes catalanistes que els fa “vergonya, ràbia i fàstic” la situació dels presos de l’1-O i els ha demanat que votin ERC.

 

“Que confiïn en nosaltres si comparteixen valors de la democràcia, la llibertat, justícia social i antifeixisme”, ha dit. “Tant és el seu cognom, la llengua, a qui hagin votat o la bandera que portin a la cartera si en porten. Els defensarem tant o més que el seu partit”, ha subratllat. Respecte el PSC, ha lamentat que “molts dirigents en privat admetin” que la situació judicial de l’1-O sigui una “autèntica barbaritat”. En aquest sentit, ha dit que no ho diuen en públic per “covardia” i ha lamentat que no hagin fet res per canviar la situació. 

 

Preguntat pel debat de Televisió Espanyola d’aquest dilluns, Rufián ha lamentat que es parlés de feminisme “sense cap dona” i de Catalunya i independentisme “sense cap independentista català”. “Vaig veure a Casado i Rivera que semblaven germans en tots els sentits, Sánchez que anava a la seva i Iglesias que sonaven molt bé les coses que deia però que en dues hores no va parlar de referèndum”, ha descrit. “Em va sobtar que els que representen l’opció més revolucionària, no parlessin d’un referèndum”, ha assegurat respecte Podem.

 

Després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi tornat a demanar la implicació de la comunitat internacional per resoldre el conflicte democràticament en el seu discurs de la Diada de Sant Jordi, Rufián ha constatat que les paraules de Torra formen part del que defensa ERC. Així, ha aplaudit l’aposta pel multilateralisme i la negociació amb les institucions espanyoles, europees i les internacionals. Rufián també ha apostat de nou per “aglutinar cada vegada més gent” en els candidatures independentistes. 

 

Per a seva banda, l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, ha situat el 28-A i el 26-M com l'”oportunitat” perquè al país hi hagi una majoria favorable a la república. “Avui és Sant Jordi, serà el dia del clam al vot que ha d’expressar el que diem: vot republicà”, ha dit. També ha reclamat una “clara victòria” d’ERC en els propers comicis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa