Rufián: "No esperem res de la cúpula dels comuns"

El diputat d'ERC al Congrés apel·la a les bases del partit, on assegura que hi ha gent republicana i progressista que sap que la república "només és possible si és la la catalana"

 

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha reconegut que ja fa temps que no espera res de la cúpula dels comuns, en clara alusió al posicionament que han fixat aquest dissabte a Terrassa pel referèndum de l'1-O, on han acordat participar-hi entenent-ho com una mobilització però no com un referèndum vinculant. "M'agradaria molt equivocar-me, però no espero res de la cúpula dels comuns", ha assegurat als micròfons de RAC1.

 

Rufián ha tret ferro a les paraules de Pablo Iglesias i Pablo Echenique, que divendres convidaven als seus votants a no anar a votar: "És normal que un senyor de Vallecas i un senyor de Saragossa no entenguin res del que passa a Catalunya. El que em sembla més sorprenent és que una persona de Sabadell o de l'Eixample no ho entengui", ha afegit. En qualsevol cas ha matisat que no l'interessa el que pensi la cúpula sinó la militància dels comuns: "A les seves bases hi ha gent republicana i progressista que sap que la única manera de conformar la república avui dia és la catalana".

 

 

Finalment, ha alertat als comuns que el seu posicionament els passarà factura: "Qui pensi que amb posicionaments ambigus pot passar una mica i que no passa res, li recordo que la gent passa per sobre dels polítics".

 

Comentaris