El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián insinua que el PSOE no volia que ERC fes Iceta president del Senat
  • CA

El diputat d’ERC, Gabriel Rufián, ha dit que l’actitud del PSOE i de Miquel Iceta “donava la impressió que no volien que fos president del Senat“. Segons Rufián, les “declaracions desafortunades” del líder del PSC fan pensar que “no volia que ERC el votés” al Parlament per ser designat senador quan és un polític prou “llest”, “hàbil” i experimentat com per saber com dur a terme aquest tipus de negociació. Pel que fa al PSOE, ha dit que “pretendre que un company de partit sigui president del senat sense parlar amb ningú, grinyola“.

“No pot ser que grups parlamentaris imprescindibles s’assabentin per la premsa”, ha defensat Rufián. El diputat d’ERC ha rebutjat en roda de premsa a la cambra baixa després de presentar la credencial de diputat l’argument que el nomenament es fa per cortesia parlamentària i ha argumentat que els socialistes la van trencar quan van votar l’aplicació del 155.

Tanmateix, Rufián ha obert la porta a la via del diàleg “partit a partit” amb el PSOE i ha dit que els republicans tenen la “mà estesa”. Fonts dels republicans han deslligat del tot el que ha passat amb Iceta de la negociació de la Mesa del Congrés i han considerat que el veto a la designació del líder del PSC com a senador no ho invalida. De fet, Rufián ha explicat que manté contacte amb la portaveu del PSOE, Adriana Lastra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa