El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián i Iglesias constaten la “bona sintonia” a l’espera de gestos de Sánchez
  • CA

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el vicepresident del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, han constatat aquest dimecres la “predisposició” i la “bona sintonia” de les dues formacions a dialogar de cara a “mantenir l’estabilitat” de la legislatura –en paraules de Podem-, malgrat que ERC ha recordat també que per fer possible qualsevol acord cal que el president espanyol, Pedro Sánchez, reuneixi la taula de diàleg i clarifiqui “públicament” la seva aposta pels partits de la moció de censura. Tots dos s’han reunit al Congrés en una ronda de contactes d’Iglesias que va en paral·lel a les que manté –també aquest dimecres amb ERC- la vicepresidenta Carmen Calvo.

Rufián i Iglesias s’han trobat a la zona de vicepresidència segona del CIglesias i Rufián, reunits al Congrésongrés dels Diputats per abordar la situació política a Catalunya i a l’Estat.

Fonts d’ERC asseguren que ha estat una “primera presa de contacte” on s’ha parlat de Catalunya i de l’agenda política, així com dels pressupostos.

Segons ERC, Iglesias ha transmès a Rufián la intenció de reeditar la majoria de la investidura, mentre que el portaveu d’ERC ha exposat la necessitat que Sánchez clarifiqui “públicament” el seu projecte polític i Cs no sigui present a l’equació.

ERC també ha recordat a Sánchez que ha de complir el seu compromís de legislatura respecte a la taula de negociació. Ha estat, segons ERC, una reunió de “to cordial”, “clima bo”, i “predisposició” a seguir parlant.

Iglesias també s’ha reunit aquest dimecres amb els portaveus de Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua, i Oskar Matute.

En un missatge difós després de les dues reunions Podem ha destacat l’entesa entre Iglesias, ERC i Bildu sobre la necessitat de “mantenir l’estabilitat de la legislatura i l’actual rumb del govern de coalició en els pròxims anys, en una direcció progressista amb suport de la majoria parlamentària de la investidura”.

“Tan el portaveu d’ERC com els de Bildu han compartit amb el vicepresident la conveniència d’enfortir el diàleg com a instrument per abordar la crisi territorial, així com les oportunitats que presenta la reconstrucció i els fons europeus per aconseguir avenços socials i econòmics a l’Estat en un sentit progressista”.

Un plantejament que el partit de Pablo Iglesias contraposa a “les posicions expressades pels qui formen un bloc de governabilitat amb l’extrema dreta”, en referència a Cs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa