El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián diu que els ponts amb JxCat “no estan trencats”
  • CA

Gabriel Rufián ha alertat aquest dijous a la nit que si no hi ha mesa de negociació entre el govern espanyol i el català per resoldre la crisi entre els dos territoris “no té sentit” que ERC doni suport al govern de Pedro Sánchez. Ho ha dit a Catalunya Ràdio, després de la reunió que ha mantingut amb l’equip del líder socialista que ha servit perquè la Moncloa hagi fet marxa enrere de la decisió de posposar la mesa fins a després de les eleccions catalanes que havia anunciat al matí. El portaveu dels republicans al Congrés ha explicat que l’únic que ha fet el seu partit avui ha estat “intentar que es complissin els acords pactats”, i en aquest sentit ha recordat que durant el debat d’investidura ja va dir que “si no hi ha mesa, no hi ha legislatura”.

Per tot plegat el líder republicà ha celebrat el retorn del PSOE a la mesa de negociació -en la qual, ha dit, es podrà parlar “de tot”- i ha celebrat que gràcies a aquest instrument per primer cop “se sabrà quina és la proposta del govern espanyol”. “Tenim clar que el PSOE és a la mesa per la seva feblesa”, ha dit, tot recordant que ERC va guanyar les eleccions estatals a Catalunya, “però hi ha molts acords en política que no neixen de la confiança, sinó del context“. Per això ha convidat a “aprofitar” el moment.

Rufián també ha parlat sobre la crisi entre els partits independentistes al Govern, que ha dut el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciar que convocarà eleccions després d’aprovar els pressupostos per al 2020. Després de considerar “estrany” aquest moviment, perquè al seu parer el que acostuma a passar és just el contrari, és a dir, que es convoquen eleccions perquè no s’aproven pressupostos, Rufián ha volgut apaivagar els ànims entre les formacions independentistes assegurant que els ponts amb Junts per Catalunya “no estan trencats”.

Finalment, Rufián també s’ha referit als possibles pactes postelectorals, un cop Torra ha confirmat que convocarà comicis un cop s’aprovin els pressupostos. El líder republicà ha coincidit amb altres figures del seu partit, com Pere Aragonès o Marta Rovira, i ha afirmat que és un “escenari impossible” un govern amb “la gent que ha aplaudit la repressió”, en al·lusió al PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa