Rufián diu que aniran a la taula de diàleg amb "l'autodeterminació i l'amnistia"

"Si cada vegada que hi ha una sentència es posa en perill la taula de diàleg, no seurem mai"

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha defensat que la taula de diàleg amb el PSOE no perilla tot i la decisió del Tribunal Suprem que rebutja que Oriol Junqueras pugui anar al Parlament Europeu, tot i la sentència del TJUE. "Si cada vegada que hi ha una sentència o un obstacle d'aquest tipus, aquesta taula es posa en perill, no seurem mai i ens quedarem en aquest bucle", ha dit Rufián, en una entrevista a TV3. D'altra banda, ha expressat que pot arribar a entendre que a certes parts de l'independentisme "agradi molt poc parlar amb segons qui" però "no hi ha alternativa". A més, ha garantit que a la taula hi aniran amb "l'autodeterminació i l'amnistia" i creu que és "una bona notícia" que se sabrà "l'alternativa a l'altra banda".

El diputat dels republicans ha admès que són conscients que el PSOE són "els campions de l'incompliment" i ha garantit que ERC "no pagarà per avançat". Així, ha advertit els socialistes que el seu grup ja ha rebutjat els pressupostos de l'Estat en l'anterior legislatura i que "si cal" ho tornaran a fer.

 

Per a Rufián, el president del Govern, Quim Torra, és qui hauria de liderar la taula de diàleg i ha celebrat que el canvi de dinàmica entre els dos governs. També ha explicat que el punt de partida hauria de ser Pedralbes, amb els dos caps dels executius i vicepresidents.

Finalment, ha carregat contra JxCat i PDeCAT per parlar de trencament d'unitat estratègica per haver establert una taula de diàleg i negociació. "Si no es va trencar quan JxCat va donar el govern de la Diputació al PSC, tampoc es trencarà ara".

 

Comentaris