Rufián demana a l’independentisme que diumenge “habiliti Junqueras”

El candidat d’ERC assegura que Catalunya derrotarà Sánchez

L’Hospitalet del Llobregat. Ciutat del Barcelonès que molta gent confon amb el Baix Llobregat. Una plaça simbòlica per l’independentisme. Sobretot, per ERC que sempre l’ha considerat la nova Icària de l’independentisme. El mantra d’aquesta idea és que el dia que sigui majoritari a la segona ciutat de Catalunya, serà el dia que la República ja serà una realitat. Amb aquesta idea, els republicans han decidit celebrar penúltim míting de campanya a la Rambla Just Oliveres de la ciutat. Ha omplert, tot i que, amb franquesa, tampoc era una gesta encomiable. Ara l’objectiu d’ERC és superar en escons a Ciutadans a tot Espanya.

 

A l’acte, el candidat Gabriel Rufián ha estat l’encarregat d’anunciar el nou argument d’ERC per obtenir la majoria per la que malden.  Així ha brandat la nova maniobra jurídica d’ERC que ha presentat sengles recursos al Tribunal Suprem i a la Junta Electoral en adonar-se que Manuel Marchena havia deixat en suspens la inhabilitació de Junqueras com a candidat. Una decisió que el partit desconeixia fins el passat 30 d’Octubre i que podria canviar substancialment les coses, donat que la defensa de Junqueras considera que el va excloure de manera fraudulenta.

 

 

“Oriol Junqueras és més que un nom, la gent que voti ERC sap que votarà els valors de Junqueras i del junquerisme”, ha assegurat. En aquesta línia, s’ha dirigit a l’Estat per advertir que la inhabilitació tindrà resposta ciutadana. “Vosaltres heu inhabilitat fraudulentament el nostre candidat, estem convençuts que l’independentisme, que ERC l’habilitarà contundement a les urnes el proper diumenge”, ha assenyalat.

 

Abans però, els teloners han preparat el terreny. Joan Josep Nuet, número tres de la llista, ha estat l’encarregat de defensar el component social de l’independentisme. Ha demanat el vot a ERC perquè “diumenge sigui groc a Catalunya i als magistrats del Suprem els agafi un bon mal de panxa”. La consellera de Justícia, Ester Capella, també ha reclamat “més política i més urnes”. I Roger Torrent ha defensat una “República on cap bandera justifiqui un cop de porra” o que “no persegueixi un Parlament per permetre un debat”. “Nosaltres no podem parlar de la monarquia i en canvi altres parlaments ens amenacin amb la il·legalització”, ha reblat.

 

Comentaris (10)
Sometent Fa 3 dies
Sap molt greu per en Junki i familia, però ERC, no tens els meu vot. Hauràs d'"aixemplar" per una altra banda...
enterrador Fa 3 dies
cada día que pasa os parecéis mas al psc de iceta., al menos este no miente, mientras que vosotros si.
Rosa Fa 3 dies
Amb tot el respecte per la situació d'en Junqueras. Potser és que les enquestes no els hi donen la súper victòria que voldríen...I potser Rufián ja no te el carisma que tenía, més aviat s'ha convertit en una cosa moooolt banal.
No, gràcies Fa 3 dies
Els qui es van correr a entregar, rendint les institucions i abandonant la gent que esperava al carrer, es poden quedar a la presó. És on poden fer més servei. I estaria bé que deixessin la política.
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CULER I CATALÀ EMPRENYAT ,, SI CULER EMPRENYAT PER QUE FA MOLTS ANYS QUE NO TENIN UNA CHAMPIONS Y QUE NO ANIRA A VOTAR EL 10-N NI EL NI LA SEVA FAMILIA ,,CAP POLITIC E DE FIAR TOTS SON UNS JUDAS Fa 3 dies
JO CONFESU CREC EN DÉU , Ara en costa MOLT I MOLT CREURA EN GABRIEL RUFIAN , Cuan fa cuatra dies volia FER PRESIDENT I DE FRANC AL DEL P.S.O.E. AL SOCIALISTA DEL 155 PEDRO SANCHES .. Que voleu hus igui NO ME FIU NO CREC MÉS EN E.R.C. .Iasobre tenen PACTES FETS AMB ELS SOCIALISTAS DEL P.S.C. .SON UNS JUDAS PER MI MASES MENTIRES PER SEGUIR AL PODER
Cartanyà Fa 3 dies
Carronyaires, ara tots demanant unitat i vosaltres demanant el vot per vosaltres. Quedeu mol retratats!!!! Vividors.
Ramon Fa 3 dies
Tots els enemics de Catalunya ens volen fer votar ERC.
Angelblau Fa 3 dies
Recordeu .. Aquest vividor no és gens de fiar
Europeu Fa 4 dies
Votar no prisioneiro do embuste Junqueras é votar no Regime 78... é votar pela manutenção da escravização da nação catalã aprisionada como ele... é votar no marido maltractador castelhano e não arrependido, de quem é tão amigo. É votar em quem impediu Puigdemont de tomar posse, é votar no populismo fútil e indigno de Rufian e Tardá... é votar uma Catalunha provinciana e ingénua. É votar em quem sabota a indispensável UNIDADE. É votar anti-catalão! http://esconsenblanc.org/
Hortmoier Fa 4 dies
Des del 30 d'octubre de la resolució i ara han trobat l'escletxa 10 dia després? Una mica estrany, no? Crec que han esperat a fer-ho públic per veure si en treuen algun rèdit electoral. En Rufian ja ha començat
Josep Fa 3 dies
Qui t.hodemanatel papi Sánchez Doncs serà que no El 10 la CUP ho Josep