El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián demana a l’independentisme que diumenge “habiliti Junqueras”
  • CA

L’Hospitalet del Llobregat. Ciutat del Barcelonès que molta gent confon amb el Baix Llobregat. Una plaça simbòlica per l’independentisme. Sobretot, per ERC que sempre l’ha considerat la nova Icària de l’independentisme. El mantra d’aquesta idea és que el dia que sigui majoritari a la segona ciutat de Catalunya, serà el dia que la República ja serà una realitat. Amb aquesta idea, els republicans han decidit celebrar penúltim míting de campanya a la Rambla Just Oliveres de la ciutat. Ha omplert, tot i que, amb franquesa, tampoc era una gesta encomiable. Ara l’objectiu d’ERC és superar en escons a Ciutadans a tot Espanya.

 

A l’acte, el candidat Gabriel Rufián ha estat l’encarregat d’anunciar el nou argument d’ERC per obtenir la majoria per la que malden.  Així ha brandat la nova maniobra jurídica d’ERC que ha presentat sengles recursos al Tribunal Suprem i a la Junta Electoral en adonar-se que Manuel Marchena havia deixat en suspens la inhabilitació de Junqueras com a candidat. Una decisió que el partit desconeixia fins el passat 30 d’Octubre i que podria canviar substancialment les coses, donat que la defensa de Junqueras considera que el va excloure de manera fraudulenta.

 

“Oriol Junqueras és més que un nom, la gent que voti ERC sap que votarà els valors de Junqueras i del junquerisme”, ha assegurat. En aquesta línia, s’ha dirigit a l’Estat per advertir que la inhabilitació tindrà resposta ciutadana. “Vosaltres heu inhabilitat fraudulentament el nostre candidat, estem convençuts que l’independentisme, que ERC l’habilitarà contundement a les urnes el proper diumenge”, ha assenyalat.

 

Abans però, els teloners han preparat el terreny. Joan Josep Nuet, número tres de la llista, ha estat l’encarregat de defensar el component social de l’independentisme. Ha demanat el vot a ERC perquè “diumenge sigui groc a Catalunya i als magistrats del Suprem els agafi un bon mal de panxa”. La consellera de Justícia, Ester Capella, també ha reclamat “més política i més urnes”. I Roger Torrent ha defensat una “República on cap bandera justifiqui un cop de porra” o que “no persegueixi un Parlament per permetre un debat”. “Nosaltres no podem parlar de la monarquia i en canvi altres parlaments ens amenacin amb la il·legalització”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa