El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián defensa l’acord amb el PSOE i rebat amb ironia les crítiques de Puigdemont
  • CA

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha defensat aquest divendres l’acord assolit entre ERC i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez, i ha rebatut amb ironia un dels missatges llançats per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha recordat el seu polèmic twit de les ‘155 monedes de plata’. Rufián ha assegurat que criticar ara el pacte entre els socialistes i els republicans és equiparable a cedir la Diputació de Barcelona al PSC, com va fer JxCAT, i té com a únic objectiu desgastar ERC. També ha equiparat a fenòmens ‘Fake’ les acusacions que Puigdemont ha fet contra ell. “L’herència de l’or nigerià, les Ray-Ban a 25 euros de Facebook, el no independentisme d’ERC i el tuit de Rufián que va provocar la proclamació d’independència de Catalunya”, ha escrit.

En dos missatges a aquesta mateixa xarxa social, Rufián ha carregat contra JxCAT, a qui no ha citat directament, però a qui ha recordat que “rebutjar una mesa de diàleg i negociació amb el PSOE després de tantes manifestacions reclamant una mesa de diàleg i negociació amb el govern (del PSOE) és tan absurd com donar la Diputació de Barcelona al PSOE perquè no la tingui ERC”, a no ser, a afegit, que totes dues accions tinguin “la mateixa motivació”. Feia referència d’aquesta manera a l’acord assolit entre el PSC i JxCAT per donar la presidència a l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín.

Rufián també ha replicat les paraules del president de la Generalitat a l’exili, que en un missatge a aquesta xarxa social ha recordat el twit de les ‘155 monedes de plata’ que li va dedicar el portaveu d’ERC “només per plantejar unes eleccions a canvi d’aturar el 155”. Rufián ho assimila a un fake news. “Mili Vanili, Efecte 2.000, Bogarde, Roswell, Star Wars Episode I, Juanito Mühlegg, Bernard Madoff, l’herència de l’or nigerià, les Ray-Ban a 25 euros de Facebook, el no independentisme d’ERC i el tuit de Rufián que va provocar la proclamació d’independència de Catalunya”, ha escrit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa