El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián: “De los Cobos ja mentia quan feia informes que enviaven nou demòcrates a presó”
  • CA

El cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos per part del govern espanyol ha centrat aquest dimecres la sessió de control del Congrés dels Diputats. El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ha assegurat que Pérez de los Cobos “no només menteix quan parla del 8-M” a l’informe que la Guàrdia Civil va enviar a un jutjat de Madrid, sinó que “ja mentia quan parlava a informes que van portar nou demòcrates catalans a la presó i altres tants a l’exili”. Tot plegat, segons Rufián, una mostra del “perill” en què incorre el govern espanyol quan pacta amb “la dreta”, en referència a Cs, “a canvi de res”, en comptes de fer-ho amb ERC “a canvi de treure la gent del forat”.

Sánchez, en la seva rèplica, ha evitat la qüestió de la destitució de Pérez de los Cobos i s’ha compromès a reactivar la mesa de diàleg amb la Generalitat, però sense fixar la data. Rufián ha advertit a Sánchez que el cas de De los Cobos és “un exemple” dels riscos que comporta “fer matemàtiques amb la política”, preferir pactar amb Cs que amb ERC, i al capdavall “donar aire a la dreta”.

“Els informes de la Guàrdia Civil no són més falsos ara perquè els afectin a vostès que el que ho eren amb Altsasu o l’1-O”, ha dit, perquè “Pérez de los Cobos no menteix més ara” sinó que ja ho feia abans i “així de terriblement perillós és donar aire a aquesta gent”. Rufián ha recordat a Sánchez que el govern espanyol té “un compromís” amb ERC d’establir una mesa de diàleg i negociació.

El portaveu d’ERC també ha mostrat a Sánchez l’informe l’Amnistia Internacional sobre els presos polítics “que parla de la salvatjada de tenir Cuixart i Sánchez a la presó”. “Ara ja no interpel·la el Suprem, sinó la Fiscalia i l’Advocat de l’Estat”. “Els interpel·la a vostès del govern?”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa