El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián creu que una llista unitària a Barcelona seria “regalar” la victòria a Colau
  • CA

 

El diputat d’Esquerra al Congrés Gabriel Rufián considera que fer una llista unitària a les municipals del 2019 a l’Ajuntament de Barcelona, només serviria per “regalar” l’alcaldia a Ada Colau. Rufián considera que una aliança entre PDeCAT i ERC suposaria “donar moltes excuses” a l’òrbita de Podem per “acusar” l’independentisme i “desgastar-lo” per tal que no guanyi. El diputat també ha advertit Pedro Sánchez que si torna a aplicar l’article 155 “l’única cosa que aconseguirà serà perdre a Catalunya”. “Li demano que no participi en aquesta deriva hooligan i lepenista de Rivera i Casado”, ha reblat Rufián. Tot plegat en el primer Congrés de Tuitaires per la República que s’ha fet a Celrà (Gironès), on hi han participat altres personalitats com Mireia Boya, Albano Dante Fachin, o l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a través d’un missatge gravat.

 

Esquerra es desmarca de fer una llista unitària de cara a les eleccions municipals del 2019. Així ho ha expressat el seu diputat al Congrés Gabriel Rufián que tot i reconèixer que està a favor de la unitat, considera que concórrer conjuntes les llistes d’ERC i el PDeCAT facilitaria una victòria de Colau i els Comuns. “Serviria d’excusa per acusar-nos de coses com el 3%”, assenyala Rufián que es mostra “convençut” d’un bon resultat electoral malgrat anar en llistes separades. “Per arribar a segons qui que ens veu amb simpatia però que li grinyolen algunes coses, hem de permetre que pugui escollir”, ha assenyalat. El diputat concreta que “el més important” és que “siguem molts” que defensem el mateix entre opcions diferents. “A vegades pensem que hi ha una fórmula màgica per guanyar i no és així”, ha apuntat.

  

 

 

Rufián també ha aprofitat per advertir Pedro Sánchez perquè no torni a aplicar l’article 155 a Catalunya. Per al diputat republicà si el cap de l’executiu espanyol tornés a posar-lo en marxa hauria “caigut en la deriva lepenista i hooligan” de Casado i Rivera. En aquest sentit, Rufián ha recordat que els vots favorables d’Esquerra a la moció de censura no eren “un aval” a Sánchez, sinó un “no rotund a Mariano Rajoy, a lladres i carcellers. Tan de bo recordessin articles com el 47 o el 125, però no el 155”, ha etzibat.

  

  

Les xarxes en el relat

  

  

El primer congrés de tuitaires per la República ha servit per analitzar la influència que tenen les xarxes socials en el relat del dia a dia. En una pantalla gegant s’han emès missatges en favor de la llibertat d’expressió del raper Valtonyc, l’activista Tamara Carrasco, l’expresident de la Generalitat Carles 

  

Puigdemont i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Puigdemont ha carregat contra els mitjans de comunicació unionistes que traslladen “fal·làcies” per tal d’atacar l’independentisme. L’expresident ha explicat que la tecnologia ha de servir per “protegir-nos” d’aquests atacs.

  

  

Agraïment per la reacció des de l’Estat

  

  

Tant la cupaire Mireia Boya com el politòleg Ramon Cotarelo i l’exdiputat al Parlament Albano Dante-Fachín han coincidit en celebrar la “reacció exemplar” de molts tuitaires de la resta de l’Estat que van criticar la reacció de Ciutadans en relació als llaços grocs. “Hi havia molta gent a l’estat espanyol que volia reaccionar i és important per a nosaltres per poder legitimar la República”, ha assenyalat Boya. Cotarelo per la seva banda considera que posar-se en contra del 80% de la població és “de gènere imbècil”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa