Rufián considera una "anomalia" que Sánchez no convoqui ERC per parlar de la investidura

El portaveu dels republicans al Congrés critica l'oposició de la fiscalia a la presa de possessió de Junqueras com a eurodiputat

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha considerat una "anomalia" que Pedro Sánchez no hagi convocat ERC a una reunió per parlar de la investidura. A l'entrada a la Junta de Portaveus d'aquest dimarts, Rufián ha opinat que "crida l'atenció" que el PSOE "no tingui cap intenció" de trucar els republicans quan el partit independentista va guanyar les eleccions generals a Catalunya el 28-A. El portaveu d'ERC ha argumentat que "convé parlar" i "retornar el conflicte polític a la política". Rufián ha rebutjat una hipotètica repetició d'eleccions i ha assegurat que seria "irresponsable", ja que significaria "donar una altra oportunitat" al "feixisme". Rufián també ha criticat l'oposició de la fiscalia al permís que ha demanat Oriol Junqueras per poder assistir a l'acte de jurament o promesa per adquirir la condició d'eurodiputat. Segons Rufián, la fiscalia s'hi oposa perquè l'Estat té "por" que la resposta que doni Brussel·les els pugui "avergonyir".

Pel que fa a la reunió dels portaveus parlamentaris, Rufián ha dit que ERC defensarà la reconsideració de la suspensió dels diputats presos, ja que creu que va ser una "extralimitació" de la Mesa i un "atemptat a la democràcia". "El que va fer és entregar-li la presidència a Marchena", ha dit el portaveu d'ERC.

 
 

Comentaris