Rufián compara la "brigada política" d'Interior amb "un nou GAL"

L'única diferència, diu el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, és que "no matava sinó que perseguia i difamava la dissidència política"

 

El portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, ha assegurat que en l'etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l'Interior es va muntar una "brigada política i patriòtica" que ha comparat amb els GAL. Al seu entendre, van formar "un nou GAL", amb l'"única diferència" que aquest "no matava sinó que perseguia i difamava la dissidència política".

 

Així s'ha pronunciat Rufián en una roda de premsa al Congrés després de l'acord sobre les conclusions de la comissió d'investigació relativa a la gestió del Ministeri de l'Interior en l'etapa del popular Fernández Díaz. Aquestes conclusions assenyalen l'exministre, l'exdirector general de la Policia Ignacio Cosidó i l'exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Policia Eugenio Pino com a responsables polítics de l'ús "partidista" d'aquest departament.

Rufián ha indicat que tots els grups, excepte el PP, coincideixen que hi ha "responsabilitat política" perquè es va buscar anar contra la dissidència política". Això sí, ha dit que es tracta de casos "concrets i greus d'una brigada policial i patriòtica molt determinada", que "no involucra el 100% de la Policia".

 

En aquest sentit, ha assenyalat que la conclusió a la qual arriba el seu partit és que en el Ministeri de l'Interior es va organitzar un GAL. "Van formar un nou GAL. L'única diferència amb l'anterior és que aquest no matava sinó que perseguia i difamava la dissidència política", ha abundat.

 

 

Rufián ha assegurat que la "pinça" de PP, PSOE i Cs ha impedit que es portin a la Fiscalia les conclusions de la comissió d'investigació. I ha afegit que "gràcies a aquesta pinça" tampoc han pogut acordar la retirada de les medalles i condecoracions a Eugenio Pino, José Ángel Fuentes Gago i José Villajero. "Aquestes medalles comporten una pensió i un sou públic que paguem tots", ha indicat.

 

Comentaris