El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián assegura que la pregunta del referèndum està pactada i “serà simple”
  • CA

 

 

El diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dimecres que la pregunta del referèndum independentista, que es coneixerà aquest divendres, està pactada i “serà simple”. “Entenc que la pregunta està pactada, totes les forces independentistes, sobiranistes, republicanes del Parlament de Catalunya, que tenen una majoria total i absoluta, estan al corrent, i al final la pregunta serà simple, tothom l’entendrà, anirà a votar sí o no en funció del que vulgui i serà un procés absolutament democràtic”, ha afirmat en declaracions als mitjans a Lleida abans de participar en un debat sobre el referèndum.

Sobre la data, el diputat republicà a Madrid ha mostrat el seu desig que la convocatòria se celebri ràpidament: “M’agradaria que el referèndum fos com més aviat millor”. “Jo crec que, al final, el referèndum culmina un procés extraordinari, però un procés també esgotador i quina millor manera de culminar-lo que enfront d’una urna”, ha agregat.

 

Moció de censura

 

Preguntat sobre el seu vot en la moció de censura al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que presentarà Podem, Rufián ha insistit que ERC va tenir prou amb una trucada del líder d’EnComúPodem al Congrés, Xavier Domènech, per donar-li un sí i ha agregat que els republicans són “uns campions antiRajoy”.

 

“Som tan antiRajoy que volem culminar un procés d’autodeterminació i encara que ells en algun moment no es mullin o es posicionin en contra d’aquest procés, em refereixo a Podem i a EnComúPodem, com se li vulgui anomenar, nosaltres sempre estarem al seu costat per intentar ajudar-los en el seu procés constituent en l’Estat espanyol”, ha apuntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa