El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rubalcaba nega que la immersió lingüística qüestioni la Constitució
  • CA

El portaveu del Govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha accedit finalment a valorar la sentència del Tribunal Suprem sobre la vehicularitat del català a l’escola. Rubalcaba ha negat que la immersió lingüística qüestioni la Constitució i ha assegurat que el Suprem avala la LEC, motiu pel qual no creu que aquesta es trobi en perill.

El portaveu de l’executiu espanyol ha dit que no és aquesta administració qui li toqui parlar-ne d’ara endavant, perquè afecta una competència, la de l’ensenyament, que és responsabilitat de la Generalitat. Rubalcaba ha estat esquiu quan se li ha insistit sobre aquest tema i la presumpta “insubmissió” que els partits catalans volen fer de la sentència. “No afegiré res més del que ja he dit”, ha insistit.

En referència a les crítiques de Pasqual Maragall a José Maria Aznar i Felipe Gónzalez per cobrar retribucions públiques mentre treballen al sector privat, Rubalcaba ha assegurat que el seu executiu no canviarà l’actual normativa. “És bo que els expresidents, que són pocs en el cas d’Espanya tinguin un bon nivell de vida”, ha argumentat. El vicepresident espanyol ha valorat com a “positiva” l’acció dels militars als aeroports durant les setmanes que l’estat d’emergència ha sigut vigent ja que, ha valorat, que “s’han acomplert els objectius”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa