El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
RTVE s’avé a canviar la data del debat a quatre si els partits la consensuen
  • CA

 

 

RTVE ha emès un comunicat en què manté “l’oferta” de fer un debat a quatre entre els caps de llista dels partits amb més representació parlamentària en la data que pactin els partits. En el pla de cobertura que l’ens comunicatiu públic va presentar davant la Junta Electoral Central (JEC) es preveien dos debats, un el que s’ha fet aquest dimarts entre les sis formacions amb grup polític propi al Congrés i un altre amb els quatre caps de llista. Aquest es preveia inicialment per al 22 d’abril, però TVE afirma ara que està oberta a fer-lo en dates posteriors, “sempre que les formacions convidades ho consensuïn entre elles”.

 

El debat a la cadena pública ha estat avui al centre de l’actualitat informativa després que la JEC anul·lés el debat a Atresmedia que incloïa els quatre partits majoritaris i Vox, precisament per la presència del partit d’extrema dreta, que no té la representació territorial que estipula la normativa electoral.

 

El president del govern espanyol i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez, s’havia decantat pel debat de la televisió privada i havia obviat el de la televisió pública, però després de la resolució de la JEC, que deixava els dos debats en igualtat de condicions, Sánchez ha rectificat i ha anunciat que serà al de TVE. RTVE oferirà a tots els mitjans audiovisuals estatals el senyal d’aquest debat, a banda d’emetre’l a altres països a través de TVE Internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa