El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rovira crida els ajuntaments a aprovar resolucions de suport al referèndum
  • CA

La portaveu de JxSí al Parlament, Marta Rovira, ha cridat els ajuntaments a aprovar resolucions en els seus plens per donar suport al referèndum per dotar-lo de més legitimitat democràtica. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha remarcat que el Parlament “té un paper clau” en aquest procés, però “també el poden tenir els ajuntaments”. “Hem d’utilitzar totes les institucions públiques catalanes que puguin dotar el referèndum de més legitimitat democràtica”, ha dit. Mentrestant, Rovira ha dit que confia a aprovar els pressupostos abans de Nadal, i ha remarcat que en matèria de fiscalitat, “no és important el que pensa ERC”, sinó que s’arribi a un acord.

  

Rovira ha remarcat el paper essencial que té el Parlament en tot aquest procés, especialment en termes de “legitimitat democràtica”, però ha opinat que cal utilitzar totes les institucions públiques catalanes en aquest objectiu, també els ajuntaments catalans. La secretària general d’ERC s’ha mostrat disposada a acceptar que sigui la cambra catalana qui convoqui el referèndum, tal i com reclama la CUP, i s’ha mostrat convençuda que no hi haurà cap problema a l’hora de posar-se d’acord sobre aquesta qüestió. 

  

Pel que fa als detalls del referèndum, ha considerat que n’hi ha prou amb un any per organitzar-lo, perquè hi ha un aprenentatge de 30 anys en processos electorals. Ha garantit que es farà amb garanties i que la pregunta serà clara sobre si els catalans volen que Catalunya sigui un estat independent. Sobre el paper dels funcionaris, ha remarcat que “hi haurà personal clarament acreditat per poder realitzar el referèndum”, i ha subratllat que “la llei no exigeixi que siguin funcionaris” els qui presideixin les meses. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa