Rovira admet que "no sabem molt bé com fer la independència"

La secretària general d’ERC participa en la commemoració dels deu anys de la consulta d’Arenys

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha participat en vídeo en la celebració del 10è aniversari de la consulta sobiranista d’Arenys de Munt d’aquest vespre. Rovira ha aprofitat l’ocasió per admetre la situació enterbolida que viu l’independentisme institucional. De fet, ha admès que no saben què fer però que ara està més clar que fa uns mesos. Al capdavall, Rovira ha insistit com un dogma de fe que la “independència és inevitable” després del Primer d’Octubre.

 

“Cal beure de la legitimitat de l’1 d’octubre per tornar a refrendar l’exercici del dret a l’autoderteminació per bastir aquesta república amb tothom i per tothom”, ha recomanat. “Sabem que ho farem, potser no sabem molt bé com ho hem de fer a dia d’avui, però estem més a prop que fa uns mesos i sabem que ho acabarem fent, perquè la independència és inevitable”, ha sentenciat.

 

 

Rovira també ha demanat aprofitar la sentència del judici del procés per prendre la iniciativa i “deixar d’estar a la defensiva en un racó”. En aquest sentit, ha demanat citant Oriol Junqueras “fermesa” a l’independentisme perquè “estic convençuda que arribarem a la independència”.

 

 

 

Comentaris (22)
Fart d’ineptes Fa 5 mesos
Marta reina com es que ets tan soca? Aparteu aquesta senyora que encara es possarà a plorar. Hisenda catalana, cos d’elit policial fidel a catalunya i control de les fronteres, voleu un mapa també??
Fat Boy Fa 5 mesos
Noia, desa't.
Al Fajor Fa 5 mesos
MARTA , VETE A URUGUAY ( LA SUIZA DE AMERICA ) CON LOS TUYOS . AYUDA A AQUELLA POBRE GENTE ( SOBRETODO A LOS DESGRACIADOS DE PUNTA DEL ESTE ) . GRACIAS Y BIENVENIDA .
MAYORDOMO Fa 5 mesos
...DE MADRUGADA...Y SIN HACER RUIDO...
Sincera Fa 5 mesos
Aquesta dona és la personificació del seu partit: bleda, mentidera, poca substància, covarda, inútil i sense escrùpols i sense parar de xuclar la mamella.
2019 Fa 5 mesos
espero que un dia expliques lo que hicisteis i porque ? para saber que es lo que pasò de no hacer efectiva la independencia porque ahora nos estan matando los juezes i insultando i reprimiendo la culpa v es vuestra todos estabamos dispuestos.....menos vosotros ? podias haber preguntado hasta donde estabamos dispuestos
Beppa Fa 5 mesos
El més suau que se us pot dir és INEPTES, INCOMPETENTS. Només per això ja haurieu de fer la passa al costat. Però no en teniu intenció, us haurem de fer fora!
Anselm Llorenç Fa 5 mesos
Esta dona és un sac d'incongruències. No fa tant temps que amb plors i crits forçà Puigdemont a no convocar unes eleccions que haguessen donat una sortida, si més no, provisional a la situació i a proclamar una independència purament virtual. Ara propugna el "pragmatisme". Fa pocs dies digué que l'1 O no tenia prou legitimitat i ara ens diu que "cal beure de la legitimitat de l'1 d'octubre". Qui no la conega,,que la compre.
Doncs et dono una consells Fa 5 mesos
No s'ha de seguir repetint el que NO funciona (el que feu sempre, coses buides i simbòliques). Calen objectius concrets per conquerir espais estrategics que ens acostin al control del territori (marcar l'administració espanyola). Calen aliats internacionals (que no siguin els aliats d'Espanya). Cal un pla real amb el que la gent es pugui il.lusionar. Cal treure els líders que s'han demostrat ineficaços (tots).
Pau Fa 5 mesos
Quina poca talla de política. Què és això? Totalment vivint el present sense cap mena de base sòlida. Com es pot fer un nou Estat dient que es basa en una sentència?
Sergei Fa 5 mesos
Doncs molt bé. Però per sortir a dir coses imprecises ,òbvies,i fora,de context i que no aporten res interessant, no cal sortir a dir res. Aquí i més lluny hi hem arribat solets els que ens manifestem sense ser polítics oficials.
Txutxi A. Fa 5 mesos
Desde antes del 1 de Octubre, se veía venir esta situación.
Txuxtxi Fa 5 mesos
Esta situación se veía venir desde antes del 1 de Octubre.
On? Fa 5 mesos
Vaja, fot una eternitat que aquests d'(ERC?) parlen de la independència, i ara, aquesta pàjara diu que no sap com es fa... Dons plega cínica!, deixa de xupar de la teta, que d'això si que en saps!
Vlad Fa 5 mesos
Primer l'estatut d'Escòcia, després la independència. Ja, son molts anys de picar pedra. Però és l'única manera.
FRAN BCN Fa 5 mesos
Una altra que viu als núvols. El món real es.mes dur..
Ramon Fa 5 mesos
T'ho resumeixo, Marta: fer sempre el contrari del que fa ERC. Però si ho vols entrem en detall, eh?
Edgar Fa 5 mesos
El títol de l'article hauria de ser: "Arribarem a la independència". Però, desgraciadament, es ven millor la premsa amb notícies negatives.
Miquel Soler Fa 5 mesos
Doncs la independència de Catalunya es fa com es fan totes: proclamant-la formalment i fent-la efectiva exercint el control del territori. No hi ha una altra manera.
Vlad Fa 5 mesos
Llavors ens caldran calés per portar uns 10.000 mercenaris a sou de la gene per a controlar el territori.
ANONIMA Fa 5 mesos
està clar que és això!!
hj Fa 5 mesos
Com ja tenim clar que Espanya està en guerra contra catalunya el que hem de fer és defensar-nos, això si, amb mètodes pacífics. Ja s'ha començat la desconexion i caldrà ADOCTRINAR les noves generacions en el rebuig a tot el que és espanyol
image/svg+xml