El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ros vol un "gir" al PSC però aparca la idea d’un grup propi
  • CA

L’alcalde de Lleida i dirigent del PSC, Àngel Ros, creu que el resultat de les eleccions del 28-N són un “punt d’inflexió” que requereix que el partit faci un “gir”. Ros creu que el PSC “ha d’assumir què volen ser de grans i tornar als orígens”, un fet que passa per “ser el partit capaç de liderar Catalunya”.

Ros ha fet una crida a superar el discurs de les dues ànimes per parlar-ne d’una de sola i ha advertit que seria “fatal” que aquestes dues ànimes “acabessin sent dos cossos”, és a dir, dos partits diferents. Alguns dirigents, com Ernest Maragall, Antoni Castells o Marina Geli, han demanat en els últims dies un grup propi del PSC a Madrid. Per Ros, però, aquesta és una qüestió que cal abordar al congrés del partit previst per a la tardor. “La base ha de ser que ens articulem com a model de catalanisme que té un model de relació amb l’Estat, a partir d’aquí hi ha visualitzacions d’aquest model que venen després de discutir la ideologia”, ha dit.

També creu que situar Montserrat Tura al capdavant del grup parlamentari hauria prefixat una “sortida” per al congrés que ha de decidir el relleu de Montilla. Ros també creu “importantíssim” que sigui José Montilla qui “lideri aquest procés” i no es busqui cap altra fórmula, i ha avisat que “s’avancen” aquelles veus que ja apunten als possibles líders futurs, com la ministra de Defensa, Carme Chacón.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa