Ros recorda l'1-O com ''un dia que no s'hauria d'haver produït mai''

L'exalcalde de Lleida recorda que les polèmiques declaracions que va fer sobre la proporcionalitat de l'actuació policial les feia amb ''desconeixement'' del que passava

 

L'exalcalde de Lleida i actual ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros, creu que l'1 d'octubre va ser un ''error de l'Estat i la Generalitat''. En declaracions a l'emissora Ua1 Lleida Ràdio, Ros ha mantingut que el referèndum era ''il·legal'' i que l'Estat no hauria d'haver utilitzat la força fins als ''nivells de violència que es van veure aquell dia''. Sobre les polèmiques declaracions que va fer Ros l'any passat per l'1-O a mig matí qualificant de l'actuació de la policia espanyola de ''proporcional'' quan ja hi havia hagut diverses càrregues a la ciutat, l'exalcalde ha dit que les va fer ''per desconeixement'' i que va intentar corregir-les posteriorment.

 

Àngel Ros ha recordat l'1-O de 2017 com ''un dia que no s'hauria d'haver produït mai, des de qualsevol punt de vista. No s'hauria hagut de votar en un referèndum il·legal''. Així mateix, considera que l'Estat no hauria d'haver actuat amb el ''nivell de violència que va fer a través de les forces de seguretat de l'Estat''.

 

 

En declaracions també a la mateixa emissora, el delegat de Govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat que aquell dia Ros el va trucar però que ja havia fet les polèmiques declaracions on negava la violència policial. ''Vam tenir contacte tard respecte a les seves declaracions. A l'alcalde li faltava informació. De fet, jo li vaig dir que un altre dia truqués abans i que li explicaríem el que hi ha. Un cop conegués el que hi ha, aleshores podia decidir, però això de fer declaracions sobre la professionalitat de la policia nacional quan el que hi havia a tot arreu era porres i violentar la gent, doncs això no era de rebut''. 

 

Comentaris