Ros i Bustos encapçalen un rànquing dels alcaldes més ben valorats de l'estat

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet queda en última posició entre els catalans

Els alcaldes de Lleida, Àngel Ros, i de Sabadell, Manuel Bustos, encapçalen un rànquing sobre els batlles més ben valorats de l'estat espanyol, en segona i dinovena posició respectivament. En les posicions més relegades s'hi troben els alcaldes de Barcelona, Jordi Hereu (67è), i el de Badalona, Jordi Serra (68è), mentre que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, es troba en la pitjor posició entre els catalans, en el 72è lloc.

L'informe es basa en les 81 ciutats estatals de major població i també es valoren aspectes com la gestió de l'ajuntament, en què Lleida està en el vuitè lloc, Girona en el vintè i Sabadell en el número 23. La tercera edició de l'estudi Merco Ciutat, en què 9.100 persones opinen via telefònica sobre les 81 grans centres espanyoles inclou onze ciutats catalanes, totes governades per alcaldes socialistes. La valoració dels polítics es fa tenint en compte qüestions com la capacitat de comunicació, la honradesa, el lideratge, la defensa dels interessos de la ciutat, la proximitat als ciutadans o la capacitat de gestió.

Sobre aquests paràmetres, en la millor posició hi ha l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que queda en quart lloc en un informe que lidera l'alcalde de Ceuta, Juan Jesús Vivas, del PP. En el número 19, hi ha l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i en el 32 l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans.

Cinc llocs més enrere es troba el batlle de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i en 44a posició el de Terrassa, Pere Navarro. Els alcaldes de Reus, Lluís Miquel Pérez, de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i de Mataró, Joan Antoni Baron, estan situats en les situacions número 50, 55 i 56.

Valoració gestió de l'Ajuntament

En la valoració de la gestió de l'ajuntament tenint en compte les àrees de cultura, el manteniment de les zones verdes, la promoció de l'esport, la neteja, els serveis socials, la seguretat ciutadana, l'habitatge o el trànsit, Lleida està en 8è lloc, Girona en 20è, Sabadell en la posició 23 i Reus en la 37, mentre que Terrassa en el número 38.

A banda de valorar els alcaldes, l'informe també valora les millors ciutats, no només tenint en compte l'opinió ciutadana, sinó també la d'experts en temes com la sostenibilitat, la mobilitat la competitivitat o l'excel·lència, i indicadors econòmics, culturals o demogràfics. En aquest apartat, Madrid és la capdavantera, mentre que Barcelona és la segona més ben posicionada.

Pel que fa a la resta de catalanes, en el número 21 hi ha Lleida, en el 27 Tarragona i en el 35 Girona. Pel que fa a Sabadell està en la 38a posició, Mataró en la 50a i l'Hospitalet de Llobregat en la 62a. Més enrere queden Badalona (65), terrassa (72), Reus (73) i Santa Coloma de Gramenet novament és la pitjor situada, en el lloc 78.
 
En la llista de millors ciutats per treballar i per fer negocis, Barcelona conserva la segona posició, també després de la capital espanyola. Posició que la capital catalana escala fins al primer lloc del pòdium en el cas de millor ciutat per visitar, per davant de Madrid.

 
 

Comentaris