El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ronda de contactes d’Exteriors per “guanyar pes” internacional en la gestió de la crisi
  • CA

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, s’ha trobat amb una quinzena de territoris europeus que coincideixen en voler reforçar el seu paper i “guanyar pes” en la gestió de la crisi post-covid-19 de la UE. En una nota de premsa, el departament assegura que les reunions han servit “per exposar punts de vista i plantejar construir un posicionament comú, compartir bones pràctiques entre regions i articular accions conjuntes“. Solé ha destacat que en les trobades ha detectat “l’anhel comú d’assumir la part de responsabilitat que correspon als territoris” en la superació de la crisi originada per la pandèmia.

Segons Solé, els diferents representants s’han emplaçat a explorar vies de col·laboració que permetin “reforçar el paper dels territoris en la superació de la crisi i evidenciar el rol estratègic dels governs per assolir un mercat interior fort i una Europa resilient”.

Els territoris europeus som diferents en molts aspectes: poders, organització política, territori, població, estructura econòmica i social…; però tots tenim una cosa en comú: la voluntat de contribuir a la superació de la crisi”, ha remarcat el conseller. En aquest sentit, segons Solé, les regions han manifestat la voluntat de seguir treballant “per compartir posicionaments i explorar accions conjuntes”.

En aquest sentit, la secretària de l’Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda, ha deixat clar que l’objectiu “no és crear una nova xarxa europea, ni una nova estructura institucional” sinó articular “un espai que permeti afrontar de la millor manera possible el context de crisi que ha generat la covid-19 i potenciar conjuntament les oportunitats de recuperació amb el nou paquet financer europeu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa