El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva repta Sánchez a preguntar-se si té coratge “per abandonar la via repressiva”
  • CA

L’exconseller Raül Romeva ha reptat aquest dimarts al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a parlar i arribar a acords amb l’independentisme: “A Sánchez li toca preguntar-se si ara té interès, coratge i liderage suficient per a abandonar la via judicial i repressiva”. Així s’ha expressat en un article al diari ‘Ara’ escrit des de la presó de Lledoners aquest dimarts, en el qual ha afegit que a l’independentisme li toca seguir el seu camí sense renunciar als objectius, però assumint que no es pot permetre “deixar a ningú enrere”.

Ha emplaçat al fet que les negociacions per a formar govern a l’Estat tinguin una part visible i una discreta, que es facin amb respecte mutu i partint des d’un bon diagnòstic, i acceptant que és un context complex que exigeix la intervenció de diversos actors. “L’objectiu del diàleg és generar les condicions perquè en un moment donat, i quan les circumstàncies ho permetin, es produeixi una negociació política”, ha afegit, i ha cridat a construir un marc per a una negociació profunda sobre la carpeta catalana.

Amb tot, ha asseverat que no renunciaran mai al diàleg ni a la negociació: “Aquesta actitud no ens afebleix, sinó que ens enforteix, també davant la comunitat internacional”, ha dit qui va ser conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Amb tot, ha insistit que la qüestió catalana ha de canalitzar-se per la via política i ha lamentat: “Hi ha amplis sectors a l’Estat, i també a Catalunya, que creuen que no és necessari ni diàleg ni negociació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa