El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva remarca la “capacitat” de Catalunya de participar amb “veu pròpia” als debats globals
  • CA

 

Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, ha afirmat aquest divendres a Nova York que Catalunya té “més que mai” la voluntat “i la capacitat” de participar “amb veu pròpia” als debats globals. Romeva ho ha dit en el marc del fòrum de les Nacions Unides sobre l’Agenda 2030 que s’ha celebrat a la metròpoli nord-americana. El conseller hi ha presidit el debat ‘Global partnerships to implement the 2030 Agenda’, centrat en els compromisos, les estratègies i les millors pràctiques per a la implementació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 a Catalunya.

El titular de la cartera d’Afers Exteriors ha explicat que el Parlament de Catalunya està discutint “una ambiciosa llei sobre el canvi climàtic”. També ha recordat que s‘acaba d’aprovar la llei de renda garantida i ha parlat del nou programa marítim que impulsa el Govern. Són iniciatives que situen Catalunya com “un actor compromès amb els reptes internacionals, i pioner en aquest àmbits”.

 

El Fòrum va començar dilluns passat i ha comptat amb la participació de governs, institucions i entitats d’arreu del món compromeses amb l’Agenda 2030. Al llarg de la setmana han discutit sobre les millors vies per avançar de forma eficient i coordinada en l’assoliment dels objectius de sostenibilitat aprovats per les Nacions Unides. Sota el títol ‘Erradicar la pobresa i promoure la prosperitat en un món canviat’ es discuteixen al Fòrum 6 dels 17 ODS de l’Agenda 2030.

 

D’altra banda, el titular d’Afers Exteriors s’ha reunit amb els responsables de la campanya ‘Together’ de les Nacions Unides per traslladar el compromís del Govern i de les entitats catalanes en la defensa de la justícia i els drets humans. Romeva ha formalitzat l’adhesió de Catalunya a aquesta campanya i el proper mes de setembre es realitzarà un acte conjunt a Barcelona.
 

‘Together’ és una campanya impulsada per l’ONU que promou el respecte, la seguretat i la dignitat de les persones refugiades i migrades amb l’objectiu de reduir la xenofòbia i la discriminació.

 

El conseller Romeva també s’ha reunit aquest mateix divendres amb el president i CEO de International Crisis Group, Jean Marie Guéhenno. Durant la reunió, Romeva i Guéhenno han consensuat la col·laboració conjunta, per part del Govern i de l’organització, per realitzar l’any 2018 la seva cimera anual a Barcelona, que tindrà com a temàtica central les migracions i els conflictes a la mediterrània.

 

International Crisis Group és l’observatori internacional més influent en relació a l’anàlisi, la prevenció i resolució de conflictes i el foment de la pau, integrada per personalitats influents i rellevants de governs, empresarials i de la filantropia d’arreu del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa