El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva reclama al PSOE que afronti “la carpeta catalana”
  • CA

L’exconseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó per la organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, ha reclamat al PSOE que afronti “la carpeta catalana” i l’ha advertit que “no fer-ho només comportarà més inestabilitat a l’Estat”. En una entrevista amb ‘Regió 7’, s’ha referit a les negociacions per a la investidura del proper president espanyol i ha conclòs que “el problema que existeix entre Catalunya i Espanya és de reconeixement”. Per això, ha recomanat que la negociació dels socialistes amb ERC serveixi per “diagnosticar les causes dels problemes per continuar el tractament dels símptomes i les conseqüències, com la repressió de l’Estat”.

L’exconseller també ha apostat perquè ERC, JxCat i la CUP “es coordinin en les seves accions al Congrés”. “En aquesta causa ens necessitem els uns als altres, hem d’assumir-ho”, ha afegit, i ha demanat “abandonar confrontacions essencialistes per guanyar l’adhesió del conjunt de la ciutadania a la construcció d’un projecte lliure, de caràcter democràtic, multitudinari i popular”, en referència al moviment independentista.

Ara bé, ha instat els partits sobiranistes a “menar el el descontentament i malestar” que ha provocat la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. “El malestar i la indignació davant la situació són intensos, profunds i creixents, però cal vehicular-los a un objectiu i transformar-los en una altra cosa més enllà de la protesta o el rebuig”, ha avisat. És per això que ha proposat “interioritzar els aprenentatges dels darrers anys” i “renovar idees i raons”. “Si no ho fem correm el risc que l’independentisme deixi de ser un projecte atractiu per si mateix”, ha conclòs.

Sobre la situació interna d’ERC, que continuen liderant Oriol Junqueras –empresonat– com a president i Marta Rovira –a Suïssa– com a secretària general, Romeva ha reivindicat “fer política des de la presó i des de l’exili”. “No podem renunciar a aquestes eines, som presos polítics”, ha afirmat, a la vegada que ha plantejat que “ningú qüestionaria que la presó inhabilitava Nelson Mandela per fer política o per liderar-la”. A més, ha recordat que Junqueras i Rovira van rebre “el suport unànime de la seva militància” per continuar dirigint el partit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa