El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva i Junqueras compraran les urnes per al referèndum
  • CA

 

 

Els vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, demanaran dimarts vinent al Govern, en el marc del consell executiu, l‘autorització perquè els seus dos departaments tirin endavant la compra d’urnes per al referèndum del proper 1 d’octubre. Així ho han explicat fonts del Govern en una conversa amb periodistes al Parlament, poc després que el president de la Generalitat hagi anunciat, també als passadissos del Parlament, que abans de l’agsot concentrarà en un sol conseller o consellera les competències per executar el referèndum. Junqueras i Romeva demanaran a l’executiu que els autoritzi a executar una competència, la compra de material destinat a un procés electoral, que ara correspon a la consellera Meritxell Borràs, a Governació. La raó, expliquen aquestes fonts, és que la consellera Borràs té una querella per haver iniciat el procés de licitació d’empreses que fessin una oferta de venda d’urnes. “Es tracta de fer la feina que hem de fer ben feta, al marge de qui l’executiu. La decisió de compra d’urnes és col·legiada, i la compra la faran aquests dos departaments”. 

L’anunci de Puigdemont que preveu posar en marxa la reorganització i concentració de funcions per executar el referèndum en una sola persona abans de l’agost arriba després de conèixer-se la informació publicada pel diari El País, que afirma que el líder d’ERC s’hauria negat a coordinar el referèndum de forma individual, i que hauria demanat al president que es fes de forma col·legiada. Fonts republicanes confirmen que es manté la seva idea que tots els membres de l’executiu assumeixin resposabilitats conjuntes, però no tanquen la porta al fet que algun altre conseller d’ERC, com podria ser el conseller de Justícia, Carles Mundó, acabés assumint aquest paper de coordinador.

 

Fonts del Govern han explicat a El Món que “ara mateix al Govern no hi ha ningú que posi pals a les rodes, s’han superat molts problemes que existien -entre ERC i el PDeCAT- i tothom rema en la mateixa direcció”, han assenyalat en ser preguntats sobre si Oriol Junqueras hauria rebutjat la proposta de Puigdemont de liderar la coordinació del referèndum. Això sí, aquestes fonts insisteixen que “les decisions seran sempre col·lectives de tots els consellers, al marge que després les executi un conseller o un altre”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa