El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva: “L’autoritarisme torna a guanyar la democràcia”
  • CA

El senador d’ERC, Raül Romeva, ha lamentat que l'”autoritarisme torni a guanyar la política i la democràcia” després que la Mesa del Senat l’hagi suspès de les seves funcions com a senador en estar d’acord amb l’informe dels lletrats de la Cambra alta, en el qual es determina que “resulta indubtable” l’aplicació de la Llei d’Enjudiciament Criminal a Romeva. “Acabo de ser suspès de les meves funcions de senador per 6 vots a favor i 928.722 en contra. A l’Estat, l’autoritarisme torna a guanyar la política i la democràcia”, ha destacat Romeva en el seu perfil de Twitter.

 

 

Amb la suspensió de caràcter retroactiu del polític català, ERC es queda sense els deu senadors necessaris per poder formar grup parlamentari. El partit català té no obstant això quatre senadors més que no va inscriure en el seu grup, perquè ha decidit prestar-los a Junts per Catalunya perquè, al seu torn, pugui formar grup, una pràctica habitual a la Cambra alta.

 

Però després de la decisió d’avui, la Mesa ha atorgat a ERC cinc dies més perquè pugui recompondre el grup. No obstant això, la portaveu d’ERC, Mirella Cortès, no ha volgut confirmar que poden recuperar aquest desè escó i recompondre així el grup. S’ha limitat a dir que estudiaran “totes les possibilitats” i ha situat el que ha passat en “el clima de repressió a Catalunya”. “El primer dia aquí i estan vulnerant els drets polítics dels senadors”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa