El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva demana a l’independentisme que no s’adreci només als “convençuts”
  • CA

L’exconseller de la Generalitat Raül Romeva ha fet una crida a l’independentisme perquè s’adreci “al conjunt del país” i no només als “convençuts” i recuperi el relat dels motius pels quals vol que Catalunya sigui un estat. “Ja fa temps que ens referim a la independència dirigint-nos només cap als qui en som partidaris”, ha advertit en un article publicat a ‘Nació Digital‘. Per a l’exconseller i exeurodiputat, els sobiranistes estan “atrapats” en el debat sobre com assolir la independència, que creu “estèril” ja que “no es pot renunciar del tot a la via pactada per aconseguir-la, però alhora aquesta no es pot assolir sense la força social necessària”.

“Diàleg, negociació, multilateralitat i unilateralitat formen part d’un tot”, ha assegurat. Per això creu que les properes eleccions catalanes poden “iniciar una nova etapa” havent après “quines accions poden ser útils i quines no” i posant cadascú les seves propostes damunt la taula. Ha reclamat fer-ho “de manera rigorosa, creïble i des del realisme”.

Malauradament, en l’ambient pesa molt més la comunicació efectista, la consigna buida o el titular a curt termini, que la política, les propostes o el debat de fons sincer“, ha lamentat, però ha insistit que per fer “de nou atractiva” la proposta independentista, “cal parlar del per què i dels per què: dels objectius i valors de la independència”. “Cal saber a favor de què es lluita i en contra de què, i això comporta tenir ben identificats els adversaris i també els aliats”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa