El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva: “Cal reconèixer el dolor dels que discrepen del que es va fer”
  • CA

El conseller empresonat Raül Romeva, en la mateixa línia que les declaracions de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell sobre la manca d’empatia cap els contraris a l’1-O, ha dit en la comissió del 155 al Parlament de Catalunya aquest matí que “cal reconèixer el dolor de la gent que va sentir que no se la tenia en compte, cal entendre la gent que no va entendre, no va compartir o no va veure clar o discrepa legítimament del que es va fer”.

No és, però, l’únic reconeixement necessari al qual ha fet referència el conseller: “És innegable que el 155 va provocar un dolor afegit al que ja havíem patit unes setmanes abans amb les porres i una creixent repressió que encara avui no s’ha acabat”. Romeva ha advertit que “si no som conscients de la realitat on som, difícilment trobarem el coratge per fer el que toca fer per superar aquesta situació”.

El 155: “un senyal de covardia política”

Romeva ha llançat crítiques esmolades contra el 155 i ha dit que això no va de lleis “sinó d’un Estat que té por, que és covard, que no té coratge suficient de confrontar-se amb gent que no pensa el que ell pensa que ha de pensar”. El pres polític també ha assegurat que el 155 és també “un senyal inequívoc de covardia política” i ha avisat del caràcter antidemocràtic de la mesura: “Quan davant d’una discrepància política, en lloc de voler guanyar a les urnes legítimament el que es fa és buscar la desaparició de l’adversari, això es pot dir de moltes maneres, però en cap cas se’n pot dir democràcia”.

El conseller ha afegit que el 155 no va només contra els independentistes sinó “en contra dels drets fonamentals de la gent que no vol aquest escenari”. Per Romeva la situació actual entre Catalunya i l’Estat és “d’empat tècnic” i que aquesta situació només es pot desllorigar a través del diàleg i arribant a un acord. Pel que fa a la seva actuació, Romeva ha afirmat que no està penedit de res del que ha fet i ha demanat autocrítica als poders de l’Estat que el que han aconseguit és fer augmentar el nombre d’independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa