El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva avisa a Sánchez que la seva estabilitat depèn del conflicte amb Catalunya
  • CA

L’exconseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència Raül Romeva ha avisat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que el seu govern no tindrà estabilitat si no té “coratge” de resoldre políticament el conflicte a Catalunya. En un article al diari ‘Ara’, Romeva afirma que “equivocar-se d’instruments per resoldre un problema equival a impossibilitar-ne la solució” i defensa que l’independentisme ha de seguir “insistint” que “ni renuncien ni renunciaran mai al diàleg i la negociació”. “Aquesta actitud no ens debilita, sinó que ens enforteix, també davant la comunitat internacional”, ha insistit. 

“Especialment a Pedro Sánchez, li toca preguntar-se si ara té interès, coratge i lideratge suficient per abandonar la via judicial i repressiva, i per avançar en la que comporta mirar a mitjà i llarg termini, per primer parlar, després negociar i finalment arribar a acords”, defensa.

Romeva, condemnat a 12 anys de presó per la organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, admet que “la motxilla emocional existeix per a tothom” i “inclou desconfiances, percepcions i emocions acumulades al llarg d’anys i desavinences”. “És del tot impossible encarar un diàleg si s’ignora el marc subjectiu de cada part”, continua Romeva.

Així, creu que tothom ha d’assumir que les converses i l’agenda han de tenir una part visible i una altra de discreta i que les dues parts s’han de gestionar des del reconeixement, la confiança i el respecte de l’altra part. A més, creu que la situació exigeix la intervenció de diversos actors, “que han d’assumir rols diferents”.

L’objectiu del diàleg és generar les condicions perquè en un moment donat, i quan les circumstàncies ho permetin, es dugui a terme una negociació política“, creu Romeva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa